Negocierile PNL - USR PLUS - UDMR, suspendate. Grupul politic s-a retras de la discuții 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
negocieri_PNL_USR_PLUS_UDMR
negocieri_PNL_USR_PLUS_UDMR

După șapte ore de discuții, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu au reușit să ajungă la niciun acord. Surse participante la discuții au declarat, pentru HotNews.ro, că USR-PLUS și UDMR au cerut ca posturile de premier și de șefi ai Camerei Deputaților și Senatului să fie discutate la pachet, însă liberalii s-au opus dorind negocieri separate.

 

"PNL nu vrea să cedeze nimic", au precizat sursele citate. Pusă în discuție din start, șefia Camerei Deputaților este dorită de USR-PLUS, dar și de PNL care a rezervat-o pentru Ludovic Orban, astfel încât în cinci ore subiectul nu a putut fi tranșat.  USR-PLUS și UDMR susțin că nu e corect ca PNL să fie total inflexibil și să insiste să aibă și premierul și șefia Camerei Deputaților.

Negocierile vor continua în cursul acestei după amieze. PNL, USR-PLUS și UDMR au început sâmbătă dimineața discuțiile oficiale pentru formarea noului Guvern. Discuțiile se anunță a fi dure, toate cele trei formațiuni politice disputându-și scaunele importante din conducerea țării.

Probleme sunt la negocierile pentru Guvern, însă, din cauză că cei de la USR PLUS pun o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe: să primească funcția de prim-ministru, sau dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, potrivit surselor digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel