Nave ale flotei ruse la Marea Neagră se îndepărtează de coasta ucraineană, potrivit conducerii militare de la Kiev

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Nave ale flotei ruse la Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri distanţă de coasta ucraineană, cu toate că "ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne", a anunţat marţi Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei, citat de portalul ucrainean Pravda, transmite EFE.

"În zona operativă a Mării Negre, grupuri ostile de rachete şi nave de desant s-au îndepărtat de coastele ucrainene la circa 200 de kilometri. (...) Însă blocada (navală) şi ameninţarea atacurilor cu rachete rămân", a precizat sursa citată.

Anunţul distanţării navelor ruse de ţărmul ucrainean intervine la o săptămână după scufundarea crucişătorului "Moskva", nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, pe care surse militare ruse au pus-o pe seama "avariilor provocate la carenă de un incendiu izbucnit după detonarea muniţiilor" aflate la bord.

În schimb, surse ale armatei ucrainene au comunicat că vasul, care staţiona la circa 100 de kilometri de coastele ucrainene, a fost lovit cu două rachete Neptun, de fabricaţie ucraineană, care au provocat mai multe explozii la bord şi un incendiu. 

Rusia cere forțelor ucrainene să predea uzina Azovstal până la prânz

 

Rusia a cerut marți forțelor ucrainene și luptătorilor străini blocați în uzina metalurgică Azovstal din orașul Mariupol să depună armele până la ora 12.00, ora Moscovei (09.00 GMT), relatează Reuters.

Mariupol, care a fost încercuit de trupele ruse timp de săptămâni, a cunoscut cele mai aprige lupte și cele
mai ample distrugeri de când Rusia a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie.

Autoritățile ucrainene au declarat luni că nu mai puțin de 1.000 de civili se ascund în adăposturi subterane sub vasta uzină Azovstal.

Ministerul rus al Apărării a emis marți o declarație prin care a cerut forțelor ucrainene și luptătorilor străini din interior să se predea. "Tuturor celor care depun armele li se garantează că vor rămâne în viață", a declarat ministerul apărării.

Ministerul a cerut trupelor să se retragă din uzina siderurgică între orele 14.00 și 16.00, ora Moscovei, "fără excepție, fără arme și fără muniție".

Anterior, marți, forțele separatiste susținute de Rusia au declarat că încearcă să ia cu asalt oțelăria Azovstal și să preia controlul asupra acesteia cât mai repede posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel