Nava școală Mircea, în portul Cádiz

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Nava școlară a Marinei române "Mircea", a sosit la Cádiz, și va rămâne până pe 31 mai. În timpul șederii nava poate fi vizitată.

Înainte de a ajunge în Cádiz, nava școlară românească a făcut escale în porturile orașelor spaniole din Barcelona și Almeria, următoare destinație fiind portul Brest – Franța. 

Reprezentantul Ministerului Apărării din Cádiz, colonelul Joaquín T. González Fernández, a primit marți vizita comandantului navei "Mircea", căpitanul Cristache Târhoacă, care a fost însoțit de căpitanul Gabriel Duță. Potrivit comunicatului de presă, în timpul vizitei, reprezentantul spaniol "a vorbit cu ofițerii respectivi despre caracteristicile croazierei de instruire desfășurate de nava școlară, activitățile didactice care se desfășoară, programele de studii ale ofițerilor marinei române, precum și posibilitățile și ofertele culturale și de agrement pe care orașul Cádiz le poate oferi personalului și studenților din "Mircea" », anunță presa spaniolă.

Achiziționată de marina românească în mai 1939 și cu 80 de ani de istorie nava desfășoară o noua croazieră de pregătire cu un echipaj format din 178 de marinari, dintre care 90 sunt studenți ai Academiei Naționale din Romania și 14 cadeți străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel