Murgeni, zonă specială de siguranță publică. Un român ar fi murit după o bătaie în Anglia: Conflict cu 200 de persoane

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Orașul Murgeni a fost declarat „zonă specială de siguranţă publică” pentru 30 de zile, iar zeci de polițiști si jandarmi patrulează în zonă. Totul a pornit după un conflict general, cu sute de persoane, iscat după ce un localnic ar fi murit în Anglia, în urma unei bătăi.

În orașul Murgeni au fost instituite măsuri speciale de securitate acum câteva zile, când sute de persoane s-au bătut în stradă. Potrivit presei locale, bătaia din orașul vasluian a pornit ca reacție, după ce un bărbat din localitatea Murgeni a murit, în urmă cu trei luni, după ce a fost victima unei bătăi, în Anglia.

Aceasta făcea parte din clanul bulibașei Flagăra și a mers în Anglia pentru a colecta bani de la 30 de muncitori de etnie romă de pe un șantier. Muncitorii au refuzat să mai plătească taxa lunară, astfel că s-a iscat un scandal, soldat cu moartea celui pe care bulibașa îl trimisese să strângă banii.

Membri ai clanului rival, Murui, au declarat pentru publicația Vremea Nouă, a bulibașa ducea romi din Murgeni la muncă în țările din Europa. Pentru asta, lua o taxă. De transport se ocupa, se pare, unul dintre fiii lui Flagăra.

Omorât în bătaie de muncitorii revoltați?

 

„Flagăra tot timpul s-a lăudat că știe să facă bani și din piatră seacă. O metodă a fost să ducă țiganii din Murgeni la muncă în țările din Europa. În Anglia are vreo 30 de băieți care lucrează pe șantier. La țiganii mai șmecheri, mai deștepți, le dădea 300-400 de lire, pe ăia mai proști îi păcălea și cu 100-200 de lire. Restul banilor și-i băga în buzunar“, a povestit un martor pentru publicația locală.

„După ce băiatul lui Flagăra a revenit în țară, a lăsat acolo o cunoștință, numai că ăsta nu s-a impus. Țiganii l-au mirosit că nu are forță și i-au spus că nu mai plătesc nicio taxă. El i-a amenințat că-i pârăște lui Flagăra și atunci oamenii au sărit pe el și l-au omorât pe loc. A fost omorât în bătaie, a fost adus acasă cu fața umflată și fără dinți în gură, dar prin Murgeni s-a dat vorbă că a murit de infarct“, au mai spus oamenii, pentru Vremea Nouă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel