Muncitori români, blocaţi de două zile pe aeroporturile din Helsinki şi Paris: „Ne-au spus că suntem un pericol pentru cetățeni“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Scandal uriaş pe aeroporturile din Helsinki și din Paris. Mai mulţi români care au testul PCR efectuat ieri sau sunt vaccinaţi deja, aşteaptă la cozi uriaşe pentru a fi testaţi din nou.

De mai bine de 48 de ore, mai muţi români sunt blocaţi pe aeroportul din Helsinki. Deşi au testele pentru COVID negative şi contracte de muncă, nu sunt lăsaţi să intre în ţară, pe motiv că ar reprezenta un pericol pentru finlandezi. Muncitorii români sunt revoltaţi și pentru că, susțin ei, ar fi cerut ajutor la ambasadă  şi nu au primit încă răspuns.

„Am aterizat joi la ora 13:20 şi astăzi este sâmbătă, ora 11:00. Deci, în scurt timp facem 48 de ore de când suntem ţinuţi în aeroport, fără niciun motiv, într-o cușcă.

Am fost reținuți pe motiv că munca pe care noi vrem să o prestăm în țară, nu este o prioritate pentru ei, deși nu avem contracte de muncă, teste de COVID negative.

Pe urmă ne-au spus că nu ne primește, deoarece prezentăm un pericol pentru cetățenii finlandezi, în legătură cu pandemia de coronavirus. Noi aveam testul de COVID negativ“, a spus un român blocat pe aeroportul din Helsinki pentru Antena 3.

(Dacă vrei să afli primul cele mai importante știri din Diaspora, te așteptăm în grupul de WhatsApp. Acesta poate fi accesat aici: https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

Români blocați în aeroport: „Ne-au spus că suntem un pericol pentru cetățenii lor“

 

Bărbatul spune că el și ceilalți români au fost nevoiți să doarmă pe bănci. Din cele relatate de el, autoritățile vamale din Helsinki i-au tratat pe români ca pe infractorii prinși că vor să intre fraudulos în țară.

„Am dormit pe bănci, ca oamenii străzilor, cum dorm ei prin gară și așa mai departe. Am sunat la Ambasada României, ne-au spus că nu pot face nimic și să așteptăm. Acum așteptăm din nou.

Nu știm motivul pentru care nu ni se permite să ne întoarcem acasă. Ok, am înțeles, nu vor să ne primească la ei în țară, din nu știu ce motiv, însă nu înțelegem de ce nu ne trimit înapoi acasă, ne țin aici de 48 de ore și nu se face nimic", a adăugat românul, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

Aceeași situație pare a fi și la Paris, pe unul dintre aeroporturile capitalei Franței. Românii veniți în Hexagon stau la cozi interminabile, mai bine de trei ceasuri, pentru a fi testați împotriva SARS-CoV-2. Și în acest caz, ei au asupra lor teste Covid negative și chiar dovezi că s-au vaccinat. Mulţi dintre români spun că au pierdut legăturile aeriene pe care deja le aveau plătite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel