Germania: Firmele din construcții cer și ele muncitori ROMÂNI. Presiune pe Guvernul Federal

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mii de muncitori sunt transportați în aceste zile din România, Polonia sau Bulgaria. În timp ce unii critică lipsa măsurilor de protecție împotriva infecției cu COVID-19, consiliul economic al CDU face presiuni pentru ridicarea restricțiilor și pentru muncitorii din construcții.   

În ciuda criticilor puternice din cauza lipsei de măsuri de protecție, mii de muncitori sezonieri urmează să fie aduși în Germania. Doar la Eurowings există peste 20.000 de rezervări pentru bilete. Compania aeriană organizează până la șase zboruri pe zi în această săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Verde din Bundestag, Friedrich Ostendorff, solicită oprirea zborurilor cu români, referindu-se la controlul de sănătate pe aeroportul de destinație. Ostendorff a criticat că acesta a constat doar în completarea unui chestionar și măsurarea temperaturii. Pe de altă parte, asociația cultivatorilor de fructe și legume subliniază faptul că există reguli stricte pentru cazarea în carantină pentru muncitorii sezonieri.

Se fac presiuni pentru aducerea muncitorilor în construcții  

 

Între timp, consiliul economic al partidului Uniunea Creștin-Democrată cere ca sectorul construcțiilor să fie, de asemenea, scutit de restricții. "Pentru industria construcțiilor, avem nevoie de aceeași soluție flexibilă, pragmatică, care a fost găsită deja pentru lucrătorii sezonieri din agricultură", a declarat secretarul general Wolfgang Steiger, citat de publicația rp-online.de.

Dacă companiile de construcții se asigură că toate măsurile și precauțiile de igienă sunt luate pentru a evita contactul, aceasta ar trebui să fie o modalitate viabilă de a evita întârzierile în construcție. În caz contrar, multe șantiere ar putea fi oprite. 

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel