Muncitor român din Germania, în stare CRITICĂ într-un spital din Slovacia. Medicii îi caută rudele pentru o operație vitală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 60 de ani, M.D. a fost găsit căzut, cu răni la cap, pe un debarcader lângă Dunăre. Bărbatul a fost dus la spitalul din Komárno din Slovacia, pentru tratament adecvat. Românul are nevoie de o operație urgentă la cap, însă asigurarea sa de sănătate nu acoperă intervenția. Medicii încearcă acum să dea de urma familie sale.

Exact acum o săptămână, clienții unei terase din apropiere au chemat ambulanța după ce au văzut un bărbat întins pe un debarcader lângă Dunăre.  Este vorba despre un cetățean român în vârstă de 60 de ani, M.D. care își ducea traiul într-o mașină cu geamul spart, parcată în fața localului  de mai bine de o săptămână.

Întrebat de vecini, el a susținut că așteaptă un camion: „Era dezorientat, avea și o leziune la frunte, așa că medicii l-au examinat, i-au cusut o rană pe frunte, i-au efectuat examinări suplimentare, în baza cărora a fost trimis la secția de neurologie”, a  declarat Dr. Katarína Pásztóová, medic șef al secției de neurologie la spitalul din Komárno, citată de noviny.sk. 

A fost solicitat și ajutrul polițiștilor din Komarno în încercarea de a-i găsi rudele.  „Am trimis o cerere prin partea română Interpol, dar până acum nu avem niciun răspuns la solicitarea noastră",  a spus  Renáta Čuháková, purtător de cuvânt al Direcției regionale a forțelor de poliție din Nitra. 

Conform documentelor pe care le avea cu el, românul lucra în Germania.

 

„Am contactat o companie germană de asigurări, pentru  că deținea o poliță de asigurare în Germnaia, însă aceștia ne-au spus că nu pot acoperi transferul său către un spital din Germania, așa că am am contactat ambasada. Încă de atunci ne confruntăm cu problema repatrierii  pacientului în țara lui de origine", a  mai spus Katarína Pásztóová, medic șef al secției de neurologie la spitalul din Komárno.

Deși românul are o poliță de asigurare de sănătate la o companie germană, aceștia au transmis spitalului din Komárno că nu pot acoperi contravaloarea operației de care românul de 60 de ani are nevoie urgentă.  Astfel că au procedat la căutarea imediată a membrilor familiei sale din România.

Potrivit consulului ambasadei României, pacientul român ar trebui transportat în România până la sfârșitul acestei săptămâni. Întrucât nu are bani, transportul său, cel puțin până la granița cu România, se va face fie de către serviciul de salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel