Muncitor din Italia, concediat după ce a fost prins în concediul medical cărând baxuri cu apă. Judecătorul îi dă dreptate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbatul a fost prins cărând apă de la supermarket (Foto: Freepik)
Bărbatul a fost prins cărând apă de la supermarket (Foto: Freepik)

Angajatul unei firme din Italia care a fost concediat, după ce a fost prins la cumpărături în timpul concediului medical, a primit despagubiri în instanță. 

Un angajat al unei companii de prelucrare a metalelor a fost prins la cumpărături și în vizită la prieteni în timp ce se afla în concediu medical, însă Tribunalul din Brescia a decis că concedierea sa nu a fost justificată.

Conform deciziei Tribunalului de Muncă Pavia, firma care l-a concediat pe muncitorul surprins făcând cumpărături în timpul concediului medical a fost condamnată. Angajatul, care a prezentat un certificat medical pentru dureri severe de spate, a fost concediat după ce a fost surprins cumpărând mai multe baxuri cu apă.

Decizia judecătorului a fost în favoarea angajatului, considerând concedierea sa ca fiind nelegitimă. Compania din sectorul metalurgic va trebui să plătească fostului său angajat despăgubiri în valoare de 7.600 de euro, precum și cheltuielile de judecată.

Faptele, relatate de publicația La Repubblica, au avut loc în luna martie a anului trecut. Un angajat temporar în vârstă de 40 de ani a prezentat un certificat medical pentru lombalgie acută, însă angajatorul a avut îndoieli cu privire la veridicitatea bolii sale. Astfel, a angajat un detectiv privat pentru a investiga dacă muncitorul era apt să se întoarcă la muncă. Detectivul l-a surprins pe angajat mergând la cumpărături într-un centru comercial.

Imaginile surprinse de detectiv l-au arătat pe angajat transportând cutii grele de apă, aparent incompatibile cu starea sa de sănătate. Mai mult, muncitorul s-a deplasat la o altă companie pentru a discuta cu persoane de acolo. În urma acestor probe, compania a decis să-i trimită un aviz disciplinar și apoi să-l concedieze, argumentând că acesta a încălcat obligațiile de diligență, loialitate și bună-credință.

Angajatul de 40 de ani a contestat concedierea, susținând că vizita la prieteni a durat doar câteva minute și că a plecat la cumpărături în afara orelor programate pentru vizita fiscală.

Tribunalul Pavia a dat câștig de cauză angajatului, considerând că concedierea sa a fost nejustificată.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwif

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel