Mugur Isărescu ia apărarea Guvernului PSD după ce a primit un nou MANDAT la BNR

Narcis Popa |
Data publicării:

Mugur Isărescu nu condamnă guvernarea PSD, la fel cum o face opoziție: cifrele economice nu arată o recesiune, pentru care este nevoie de o scădere a PIB două trimestre la rând, dar semnale de alarmă sunt, în special pe partea de producție care depinde de piața germană, a declarat joi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Isărescu a fost întrebat de opinia sa în legătură cu perspectivele economiei și cu analizele care circulă în spațiul public legate de aceasta. „Se înregistrează un declin în partea dependentă de economia germană. Ministrul german al finanțelor a spus că nu este clar dacă țara înregistrează o recesiune, și că au resurse decente, spațiu fiscal, un surplus fiscal și o datorie scăzută”, a spus Isărescu.

Pe de altă parte guvernatorul BNR a remarcat creșterea din sectorul construcțiilor și majorarea formării brute de capital.

Asftfel de dezbateri privind evoluția economiei sunt utile, dar „în politcă percepția este mai tare decât realitatea”, a subliniat Isărescu.

Isărescu spune că există probleme în domeniul fiscal, al calității bugetului, în condițiile în care veniturile fiscale au scăzut sub 30% din PIB. „În 2000, când eram premier, aveam venituri foscale 32% din PIB iar discuția era cum să atingem 40 - 45%. Acum e și mai rău”, a spus Isărescu, care a enumerat cheltuielile „rigide” cu salariile și pensiile, spațiul fiscal redus, și ponederea mică a veniturilor publice.

„Mașini multe, drumuri puține!”, a rezumat situația guvernatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel