Motoare de bărci furate din Austria, Croaţia şi Suedia, descoperite în Deltă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au identificat în ultimele zile trei motoare de ambarcaţiune, bunuri semnalate în bazele de date ca fiind căutate pentru confiscare de autorităţile din Austria, Croaţia şi Suedia.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de Garda de Coastă, lucrătorii Grupului de Nave Sulina au descoperit, miercuri, în posesia unui cetăţean român, un motor de barcă de 115 cai putere, în valoare de 40.000 lei, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autorităţile din Suedia.

"Persoana în cauză a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului şi despre faptul că este căutat de către autorităţile din Suedia. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar motorul în cauză, în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră până la finalizarea cercetărilor", se specifică în comunicatul Gărzii de Coastă.

Un alt caz a fost semnalat la finele lunii septembrie, atunci când lucrătorii Grupului de Nave Sulina au descoperit pe barca unui pescar un motor semnalat ca fiind căutat de către autorităţile din Austria.

"Urmare a schimbului de informaţii cu autorităţile austriece, s-a constatat faptul că motorul a fost furat din Austria, încă din anul 2011, alerta fiind introdusă în anul 2020. În ziua de 8 noiembrie, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire", se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Într-un alt caz făcut public pe data de 7 noiembrie, sunt implicaţi doi ucraineni care au fost prinşi de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia în timp ce pescuiau ilegal cu plase din fir textil, în apropierea malului românesc al Dunării, barca în care se aflau aceştia având un motor căutat pentru confiscare de autorităţile din Croaţia.

"Ambarcaţiunea, motorul aferent şi plasele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, braconaj piscicol şi tăinuire prin ascunderea bunurilor provenite din infracţiuni", se arată în sursa amintită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel