Monica Macovei, despre raportul GRECO: Dăncilă nu se poate opune unui adevăr evident

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Monica Macovei reacționează după raportul GRECO și cere gruvernului să dea OUG: " Secția specială de anchetare a magistraților trebuie desființată de Guvern acum, prin OUG ."

Reacția fostului europarlamentar vine după ce în presă au apărut informații că experții GRECO, organism al Consiliului Europei, Grupul Statelor împotriva Corupției, se declară îngrijorați de activitatea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați și recomandă Guvernului să desființeze această ”anomalie a sistemului judiciar” care pune în pericol independența justiției."

 "Secția specială de anchetare a magistraților trebuie desființată de Guvern acum, prin OUG. Publicarea în România și respectarea recomandărilor GRECO privind desființarea acestei secții sunt obligatorii.

Desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, secție “Gestapo”, trebuie făcută tot prin OUG, cum i s-au dat și atribuțiile, OUG aprobat de Parlament imediat, într-o zi. Dacă s-au grăbit să facă un instrument împotriva judecătorilor și procurorilor independenți, să se grăbească și când trebuie să îl elimine.

Dăncilă nu se poate opune unui adevăr evident: Secția specială este împotriva justiției independente.

Potrivit informațiilor din presă, GRECO, Grupul Statelor împotriva Corupției, instituție a Consiliului Europei, a ajuns la concluzia că Secția specială gândită de fostul ministru Toader poate fi oricând folosită politic împotriva judecătorilor și procurorilor independenți care lucrează în dosare cu politicieni. Un argument este inclusiv faptul că această Secție specială, la care a fost trimisă Adina Florea, procurorul care a declarat că nu a fost niciodată independent, a fost scoasă de sub autoritatea Procurorului general.

GRECO a criticat încă de anul trecut înființarea Secției speciale, însă Toader, prea zelos în slugărnicia față de Dragnea și gașca de politicieni infractori, a mers până la capăt cu această secție, i-a dat puteri imense și a transformat-o într-un stat în stat.

Iar CSM ar trebui să amâne numirea unui procuror-șef pentru această Secție, pentru că altfel ar pune justiția independentă pe masa politicienilor.", a scris Monica Macovei pe Facebook.

[citeste si]

sursa foto: Bloomberg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel