Moldovenii din diaspora care revin acasă, scutiți de taxe pentru bunurile deținute

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ministrul de Interne, precizări pentru românii din diaspora care se întorc în țară de Paște: „Sunt trei scenarii posibile!”
Ministrul de Interne, precizări pentru românii din diaspora care se întorc în țară de Paște: „Sunt trei scenarii posibile!”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că moldovenii care se întorc definitiv acasă din străinătate ar putea fi scutiți de plata unor taxe pentru bunurile pe care le dețin. Sandu a mai spus că a pregătit un proiect de lege care stabilește condițiile în care se renunță la taxe.

Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu pe Facebook.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei”, a explicat președintele Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a mai spus că proiectul de lege îi vizează pe moldovenii care au fost plecați în străinătate cel puțin trei ani. De asemenea, bunurile lor trebuie să fie achiziționate de cel puțin un an./

„Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an”, a detaliat Maia Sandu.

Proiectul de lege va fi dezbătut în Parlament, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel