Moldova: Igor Dodon se opune integrării europene

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele moldovean Igor Dodon nu vrea introducerea sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării” în Constituție

Președintele moldovean Igor Dodon se opune iniţiativei Partidului Democrat din Moldova de a modifica Constituția prin introducerea sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al ţării”. Dodon consideră că nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituţie.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: "Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri şi vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici pe una din ele".

Dodon a făcut comentariul pe rețeaua de socializare, după ce Vlad Plahotniuc a anunțat că majoritatea parlamentară dominată de Partidul Democrat din Moldova (PDM) va supune votului respectivul amendamentul într-una din ședințele Parlamentului.

Președintele moldovean mai susţine că pledează pentru echilibru social în relaţiile externe, faţă de Est şi Vest, şi pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu Legea Supremă a ţării. Potrivit lui, alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine şi ce doresc cetăţenii şi nu trebuie modificată Constituţia acum, în grabă, fără consens social larg şi pe sfârsit de mandat politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel