Legi Justiție. Augustin Lazăr, mutare SURPRIZĂ: Intră în joc CCR

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Augustin Lazăr a declarat că va face demersuri pentru contestarea la CCR a ordonanței de modificare a legilor justiției.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat vineri la RFI că luni va face demersurile de contestare la Curtea Constituțională a ordonanței care modifică legile justiției.

Lazăr a spus că va tranșa săptămâna viitoare cine are competențe în dosarul Tel Drum, DNA sau secția specială recent înființată de PSD-ALDE, la care a ajuns astăzi o copie a dosarului Tel Drum.

"Suntem într-un stat de drept și nu poți lăsa un act normativ care este suspect de neconstituționalitate să funcționeze așa până când blochează justiția. Ministerul Public face o analiză foarte atentă a dispozițiilor legale suspecte de neconstituționalitate. În cursul zilelor următoare, probabil luni, vom sesiza instituțiile care au abilitatea de a sesiza Curtea Constituțională a României, fie cu conflict de natură constituțională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanței, dacă are un caracter constituțional sau nu", a spus Lazăr, la RFI.

Potrivit acestuia, "magistrații nu pot să înțeleagă cum se pot modifica de la o zi la alta legile justiției în maniera în care să fie produse astfel de situații care să ducă la un blocaj al activității ministerului public".

De asemenea, întrebat cine are competență în Dosarul Tel Drum, DNA sau Secția specială de pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Lazăr a spus că săptămâna viitoare vom avea răspunsul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel