Moderna, linie de producție în Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Fabrica Lonza din Visp, din cantonul Valais din sudul Elveției, se grăbește să înființeze linii de producție, ca să poată începe producția unui vaccin COVID-19 pentru compania americană Moderna până la sfârșitul acestui an.

Spațiul de 2.000 de metri pătrați din noua fabrică Lonza este încă în construcție. Compania farmaceutică elvețiană construiește trei linii de producție a vaccinurilor, în Visp. Investiția de 191 milioane de franci va fi responsabilă pentru furnizarea de 300 de milioane de doze anual pentru restul lumii. În paralel, noile linii de producție de la uzina Lonza din Portsmouth, New Hampshire din Statele Unite își propun să înceapă fabricarea componentelor vaccinului exclusiv pentru Statele Unite începând cu luna noiembrie.

De obicei, un proiect de această mărime durează doi ani, explică Torsten Schmidt cel care răspunde de întregul proiect, dar din cauza urgenței pandemiei au avut doar opt luni pentru finalizare. Trei echipe au lucrat 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

Această cursă împotriva timpului are loc pe măsură ce oamenii de știință și companiile farmaceutice avansează căutarea unui vaccin de succes împotriva COVID-19. Nu există încă un vaccin aprobat, dar 11 au fost raportate în studiile avansate, inclusiv cele de la Pfizer, Johnson & Johnson și Moderna. Vaccinul Moderna se bazează pe o tehnologie niciodată aprobată, care folosește celule umane pentru a ajuta la declanșarea unui răspuns imunitar, anunță swissinfo.ch.

Lonza are un contract de zece ani pentru furnizarea de ingrediente Moderna, inclusiv până la 1 miliard de doze anuale de vaccin COVID-19. Cu toate acestea, vaccinul nu a primit încă aprobarea oficială de la autoritățile de reglementare din SUA sau Elveția. Componentele vor fi înghețate la -70 ° Celsius și apoi expediate de la Visp la sediul laboratoarelor farmaceutice Rovi din Madrid pentru etapa finală a procesului: „umplere și finisare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel