Moarte suspectă în Rusia. Președintele Lukoil s-a stins din viață după ce a căzut de la fereastra unui spital

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele consiliului de administraţie al companiei petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agenţiile ruse Interfax şi TASS, citate de EFE.

„Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central în această dimineaţă. A murit din cauza rănilor”, a declarat o sursă anonimă pentru Interfax.

Citând surse ale forţelor de ordine, agenţia TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi că este vorba „de o sinucidere”.

 

Maganov, în vârstă de 67 de ani, era internat în spital după ce suferise un atac de cord şi lua antidepresive, potrivit aceloraşi surse.

Deocamdată, poliţia nu a oferit oficial informaţii despre acest incident.

 

Compania Lukoil: Preşedintele a murit după „o lungă maladie”

 

Compania Lukoil a difuzat joi un comunicat în care a anunţat că preşedintele consiliului de administraţie al grupului petrolier rus a murit după „o lungă maladie”, fără să ofere alte detalii.

Preşedintele consiliului de administraţie al Lukoil lucra din 1993 în compania rusă în posturi de conducere.

Maganov a fost prim-vicepreşedinte executiv şi superviza explorările şi producţia.

În 2020 consiliul director al Lukoil l-a numit pe Maganov preşedinte în locul lui Valeri Greifer, care a murit în aprilie acel an.

Maganov era unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înfiinţat în noiembrie 1991. Potrivit comunicatului Lukoil, Maganov este cel care şi-a imaginat şi a propus numele companiei.

AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi.

La sfârşitul lui aprilie, miliardarul Vaghit Alekperov, pe atunci preşedinte al grupului, a demisionat la o săptămână după ce a fost plasat pe lista personalităţilor ruse sancţionate de Regatul Unit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel