Moțiune cenzură. Orban, avertisment dur: "PSD vrea puterea ca să controleze alegerile"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că PSD a depus moţiunea de cenzură doar pentru a "pune mâna pe putere" ca să controleze procesul electoral, iar a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică. 

"Prin această moţiune de cenzură este clar că PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu-i interesează vreun plan de guvernare. Dacă au ceva spus, să se prezinte în alegeri, să-şi prezinte un program de guvernare, să câştige încrederea românilor, dacă sunt în stare. Depunând moţiunea asta de cenzură, arată foarte clar că pe ei nu-i interesează ca România să revină economic, nu-i interesează să existe un guvern care să pregătească absorbţia fondurilor europene, care să finalizeze absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul actual, să adopte Planul de Rezilienţă şi Recuperare ca să putem accesa fondurile din facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare, să pregătim acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru bugetul 2021-2027 şi aşa mai departe", a afirmat Ludovic Orban, luni, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit acestuia, sunt extrem de multe provocări cărora trebuie să le facă faţă Guvernul, iar a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a precizat că, în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale privind legalitatea moţiunii, PNL nu stă "cu mâinile în sân", ci a declanşat negocieri cu toţi parlamentarii, cu argumentul că oricum alegerile vor decide peste trei luni cine va conduce România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel