Miting PNL Alexandria. Orban: "S-au depus eforturi uriaşe pentru a ne împiedica. Se temeau"

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ludovic Orban susţine că "s-au depus eforturi uriaşe" pentru a-i împiedica pe liberali să-şi prezinte candidaţii pentru alegerile europarlamentare la Alexandria. Liderul PNL acuză primăria municipiului că a refuzat să dea autorizaţia pentru mitingul PNL care a avut loc sâmbătă.

"Nu mulţi ştiu, dar s-au depus eforturi uriaşe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidaţii în Alexandria. PNL a solicitat Primăriei Alexandria chiar de la începutul lunii aprilie autorizaţia pentru miting, spaţiul ales fiind platoul din fata Casei de Cultură. Am fost refuzaţi, motivele invocate fiind cusute cu aţă albă: fix în acea locaţie se organizează acţiunea 'Vine iepuraşul' şi au interzis sub acest pretext orice fel de manifestaţii publice. Apoi, ni s-a spus că nu se poate să organizăm mitingul în altă locaţie deoarece este planificată o procesiune religioasă.

Citeşte şi: Miting PNL, INTERZIS la Alexandria. Rareș Bogdan: „Vine lupul. Vom fi acolo și vom mărșălui”

Au refuzat să ne pună la dispoziţie stadionul local, Sala Sporturilor şi orice alt spaţiu public pe care l-am solicitat. Ne-am adaptat continuu şi am cerut autorizaţie pentru un marş, pe care, la fel, au refuzat să ne-o acorde, fără niciun fel de motivaţie. Ca să îşi construiască un alibi le-au cerut celor de la ALDE şi PSD să depună cerere pentru miting, la mult timp după solicitarea noastră, doar pentru a folosi acele cereri ca un motiv în plus pentru a-l refuza pe al nostru", a arătat Orban, duminică, într-o postare pe contul său de Facebook.

 

Ludovic Orban: "Am fost ameninţaţi cu contramanifestaţii"


Liderul liberalilor a spus că s-au căutat soluţii pentru a organiza mitingul într-un spaţiu privat şi că şi aici au fost făcute "presiuni uriaşe" asupra celor care ar fi închiriat o locaţie pentru manifestaţia PNL. 

"Într-un final, cu doar 3 zile înainte de eveniment, un om de afaceri local a avut curajul de a ne ajuta, asumându-şi riscul de a fi hărţuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea. Nici după ce am definitivat locul evenimentului nu am avut linişte. Ne-au transmis pe toate căile posibile că vor pregăti grupuri de contramanifestanţi, că vor provoca incidente, că se va lăsa cu violenţe, orice pentru a ne face să renunţăm", a precizat Ludovic Orban.

 

Ludovic Orban: Se temeau să vadă că Teleormanul nu e pesedist



Preşedintele PNL a subliniat că la mitingul PNL de la Alexandria s-a văzut că oamenii din judeţul Teleorman sunt "calzi şi prietenoşi", că aceştia i-au primit pe liberali "cu simpatie şi multă speranţă" şi că "sunt oameni care s-au săturat să fie ţinuţi intenţionat in subdezvoltare".

"Nu am renunţat şi aşa am reuşit să arătăm întregii Românii de ce se temeau atât de tare. Se temeau că oamenii vor vedea că Teleormanul nu este pesedist. Doar administraţia este pesedistă, dar oamenii nu. Sunt oameni calzi şi prietenoşi, care ne-au primit cu simpatie şi multă speranţă. Sunt oameni care s-au săturat să fie ţinuţi intenţionat în subdezvoltare, oameni care vor o şansă corectă pentru o viaţă mai bună", a afirmat Orban. 

Citeşte şi: Alegeri 2019. Ludovic Orban: Depunem plângeri penale. Nimeni nu va scăpa !

Liderul PNL a punctat că liberalii, sâmbătă, la Alexandria, au spulberat mitul "Româniilor multiple" şi al populaţiei împărţite în "pesedişti şi nepesedişti". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel