Miting diaspora. Deputat: Vocea românilor din diaspora trebuie auzită și respectată

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Protest 10 august
Protest 10 august

Cu o zi înainte de mitingul diasporei, deputatul independent Remus Borza afirma că își dorește o manifestație pașnică, precizând totodată că se teme de apariția unor persoane infiltrate care, prin comportamentul lor, vor instiga la violență și vandalism. Din păcate, protestul a degenerat în acte de violență.

„Vocea românilor din diaspora trebuie auzită și respectată în interiorul granițelor României. Este un drept constituțional, civic al oricărui cetățean de a protesta. Datorită românilor care muncesc în străinătate, am traversat cu bine criza din 2009-2010. Până la urmă, cel mai mare investitor al României este „căpșunarul" român. Românii din afara granițelor au trimis, doar în ultimii zece ani, peste 55 miliarde euro, în timp ce valoarea investițiilor străine directe e doar de 34 miliarde euro. Așa că noi, ca popor, trăim bine și datorită românilor plecați în urmă cu 10-15 ani", a spus Remus Borza.

„Într-o proporție covârșitoare de peste 90%, diaspora românească reprezintă o forță și o masă de câteva milioane de români cu un spirit civic extrem de dezvoltat. Din păcate, după ce am văzut ceea ce s-a întâmplat, tind să cred că nu a fost mitingul diasporei, așa cum se anunțase. Diaspora a fost doar un pretext. #Rezist și organizațiile civice din România, cei care se află în spatele fenomenului Piața Victoriei, au rămas fără suflu. În ultimele luni, au mobilizat doar câteva grupuri răzlețe de protestatari. În acest context, aveau nevoie de diaspora, folosită drept pretext și acoperire ca să se reinventeze", consideră Remus Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel