Mircea Geoană: "Retorica nucleară a lui Putin, periculoasă și nesăbuită. Rămânem calmi și continuăm să sprijinim Ucraina"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis un mesaj după discursul lui Putin și decizia președintelui Rusiei de a semna decretul de mobilizare parțială a armatei. 

Comentând discursul preşedintelui Federaţiei Ruse, Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO a subliniat ferm: “Retorica nucleară la care recurge președintele Putin este periculoasă și nesăbuită. Știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie purtat niciodată și nu poate fi câștigat și va avea consecințe fără precedent pentru Rusia. În consecință, NATO și-a sporit considerabil prezența, în special în partea de Est a Alianței, pentru a elimina potențialul de erori sau neînțelegeri la Moscova”.

Înaltul oficial a adăugat: “Comunicăm cât se poate de clar că monitorizăm foarte îndeaproape ceea ce face Rusia. Un exemplu care se înscrie în aceeași logică a descurajării strategice și a vigilenței este reprezentat de mesajele transmise de oficialii SUA, în timpul weekend-ului, despre riscurile pentru centrele de aprovizionare pentru Ucraina din statele aliate. În plus, până acum nu am văzut nicio schimbare în postura nucleară, pregătirea nucleară, dar monitorizăm acest lucru foarte îndeaproape și rămânem vigilenți”

 

Geoană, după discursul lui Putin: “Rămânem calmi și continuăm să oferim sprijin Ucrainei”

 

Remarcând faptul că discursul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, “marchează, în mod clar, o escaladare a retoricii politice a Kremlinului”, Secretarul General Adjunct al NATO a ţinut să precizeze că aceasta nu este o surpriză pentru conducerea Alianţei Nord-Atlantice şi a declarat fără echivoc: “rămânem calmi și continuăm să oferim sprijin Ucrainei”.

 

Mesajul lui Putin care a tulburat și mai mult apele

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru "operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este "eliberarea" Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit "sub jugul" Ucrainei.

"Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", a afirmat preşedintele rus într-o alocuţiune televizată înregistrată. "Nu este o cacealma!", a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea "să distrugă" Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel