Mircea Badea, vizat de o anchetă după ce ar fi îndemnat oamenii să "calce cu autoturismul" protestatarii din Piaţa Victoriei

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mircea Badea a primit un document de la poliţie, prin care oamenii legii au demarat o anchetă cu privire la o afirmatie de-a sa declaraţiile făcute într-o intervenţie la Antena 3 împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei.

"Tocmai am primit aceste acte. Iata datele:
4.07.2018 se petrece "presupusa fapta".
21.10.2019 incepe urmarirea penala in rem, adica un an si trei luni mai tarziu, in campania electorala pentru prezidentiale.
12.03.2020 militia considera ca trebuie sa se ocupe un pic, cu atentie si ingrijorare de aceasta speta.
E ceva neclar aici? In plina pandemie, militia vrea sa investigheze ceva ce as fi spus acum doi ani :)))))
P.S. Sigur ca e o aberatie sa scoti o sintagma dintr-o propozitie dintr-o intreaga discutie si sa-i dai sensul de care esti interesat. Le multumesc "oamenilor legii" ca imi confirma milimetric tot ce am spus despre ei in ultimii 20 de ani", a scris Mircea Badea, pe pagina sa de Facebook, unde a ataşat şi documentul.

Documentul se referă la o emisiune din 4 iulie 2018, în urma căreia s-a dispus urmărirea penală in rem pentru instigare publică și incitare la ură sau discriminare, în urma unor declaraţii care vizau românii care protestau în Piaţa Victoriei.

"Prin ordonanţa din data de 21.10.2019, organele de cercetare penală, au dispus începerea urmăririi penale în rem, sub aspectul săvârşiriiinfracţiunilor "Instigare publică", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 368 alin 1 din Codul Penal, şi respectiv "Incitarea la ură sau discriminare", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 369 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal, constând în aceea că, în cadrul emissiunii "Sinteza Zilei", moderată de către Gâdea Emanuel şi difuzată în data de 04.07.2018, de către postul de televiziune Antena 3, numitul Badea Mircea a avut o intervenţie prin care se declara nemulţumit că mai mulţi cetăţeni au protestat în Piaţa Victoriei, acesta îndemnând publicul emisiunii să săvârşească infracţiuni contra vieţii împotriva celor care protestează în Piaţa Victoriei, respectiv "să-i calce cu autoturismul".

sursa foto: Mircea Badea / Facebook

sursa foto: Mircea Badea / Facebook

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel