Minorii ar putea fi vaccinați anti Covid în mod obligatoriu. Decizia care schimbă planul imunizării la nivel mondial

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

O decizie a unui tribunal din Mexic dă undă verde pentru vaccinarea adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Magistrații din Mexic, una dintre cele ami afectate țări de Covid, spun că nu există niciun impediment pentru vaccinarea anti Covid a minorilor cu vârsta între 12-17 ani.

Ei invocă dreptul la sănătate publică, lucru care nu mai poate fi considerat o opțiune.Ministerul Sănătății din Mexic a spus că va fi analizat cazul cu cea mai mare atenție. Cu toate acestea, Guvernul nu este obligat să pună în aplicare hotărârea emisă de Tribunalul din Naucalpan.

„Vom analiza dosarul cu multă atenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Hugo Lopez Gatell, citat de Agerpres.

 

Decizia care poate schimba planul vaccinării în toată vine din Mexic

 

La sfârşitul lunii septembrie, Ministerul mexican al Sănătăţii a anunţat că vaccinul Pfizer-BioNTech va fi administrat doar minorilor cu risc (cei care suferă de factori de comorbiditate care pot agrava COVID-19).

Până în prezent, autorităţile sanitare au înregistrat 23.000 de cereri de vaccinare a minorilor, relatează sursa citată. 

Mai mulţi minori au fost vaccinaţi în întreaga ţară în urma demersurilor judiciare iniţiate de părinţii lor. Cei mai mulți dintre ei cred că vaccinarea anti Covid este eficientă și nu prezintă niciun risc pentru sănătate.

Mexicul, un stat cu  26 de milioane de locuitori  este a patra ţară cea mai afectată de pandemie din lume în număr absolut de decese (282.773, dintre care 546 în ultimele 24 de ore, pentru 3,7 milioane de cazuri).

În total, 48,8 milioane de persoane au fost complet vaccinate şi 66,9 milioane au primit cel puţin o doză, notează Agerpres.

În timp ce alte state se pronunță favorabil pentruu vaccinarea copiilor, în România încă mai sunt dispute pe tema testării anti Covid. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că părinții nu auu suficiente argumente pentru a se opune testării de Covid, în condițiile în care se dorește susținerea cursurilor în format fizic.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a decis ca proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie să fie dezbătut de urgență. În România, la fel ca și în alte state din Europa, au fost proteste ample prinvind vaccinarea anti Covid.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel