Ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, mesaj pentru militarii români de pretutindeni: „La mulţi ani şi îi aşteptăm sănătoşi acasă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

De 1 Decembrie, Ziua Naţională, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au vorbit, la Antena 3 CNN, despre importanța acestei zile pentru Armata Română.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a profitat de ocazie pentru a transmite un mesaj militarilor români de pretutindeni și veteranilor de război.

Ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, mesaj pentru militarii români de pretutindeni

 

„Vreau să transmit românilor care sub steagul României ne reprezintă în misiuni internaţionale La mulţi ani şi că îi aşteptăm sănătoşi acasă.

Vreau să transmit celor care au adus, au plătit un preţ pe câmpurile de luptă, mare, de neplătit pentru perioade de pace, dar care nu au ezitat să o facă, vreau să le transmit sănătate şi să trăiască cât mai mult, pentru că, din nefericire, timpul nu este aliatul nostru atunci când vorbim de veterani.

Anul trecut aveam 2.400, anul acesta avem 1.500 de veterani pe care îi preţuim în fiecare an şi cărora le datorăm atât de mult şi din punct de vedere istoric, dar şi din punct de vedere al faptului că, iată, putem face un eveniment solemn ca acesta şi mulţumită sacrificiului lor.

Vreau, în acelaşi timp, să mă gândesc la cei care, după 1990, servindu-şi ţara, au plătit un tribut, fie de jertfă, fie de din punct de vedere al suferinţelor pe care le-au trăit după ce s-au întors din zonele de unde au servit ţara şi, nu în ultimul rând, vreau să le transmit cele mai bune gânduri militarilor, rezerviştilor şi celor aflaţi în retragere şi, nu în ultimul rând, tuturor românilor din această ţară“,  a fost mesajul ministrului Apărării.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu: „Pilonii pe care se bazează securitatea României sunt foarte solizi“

 

Întrebat care este gradul de siguranţă pe care îl are România - ţara care are cea mai lungă frontieră terestră cu Ucraina, devenită teatru de război - şeful Statului Major General, generalul Daniel Petrescu a afirmat că „pilonii pe care se bazează securitatea României sunt foarte solizi“.

„Este un moment complicat, dar eu aş spune să ne gândim la ziua de astăzi, să ne gândim la ceea ce ne uneşte, să ne gândim la ceea ce am realizat în acest an. Şi dacă ne uităm cât s-a transformat Armata României, cât ne-am întărit în ultima perioadă, dacă ne uităm la aliaţii noştri, care sunt alături de noi aici şi pe care o să-i vedeţi şi astăzi, o parte din ei reprezentaţi, dacă ne gândim la spiritul acestui popor şi la spiritul Armatei României, eu cred că trebuie să dăm un mesaj de încredere, un mesaj de linişte. Pilonii pe care se bazează securitatea României sunt foarte solizi“, a transmis şeful Statului Major General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel