Ministrul Virgil Popescu cere demisii în urma tragediei din Cariera Jilț (Gorj) și trimite corpul de control

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns la locul tragediei în Gorj, acolo unde, la Cariera Jilț, a avut loc un accident cumplit în urma căruia au murit trei persoane. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns la această oră la fața locului, unde cerut demisia a trei persoane din conducere exploatării miniere de la Jilț. Este vorba despre directorul carierei, despre directorul sucursalei și cel al exploatării, potrivit Antena 3 CNN.

„Am avut norocul să  întâlnesc şi șeful de tură. A fost prezent şi domnul Burlan şi cu directorul sucursalei miniere. Aş vrea întâi de tote să vă spun că este o tragedie. Condoleanțe celor trei familii îndoliate. Din fericire 10 care se afla internaţi la Craiova, Târgu-Jiu şi la Motru sunt în afara oricărui pericol. O parte din ei au plecat acasă. Primul lucru care trebuie făcut de CEO este să ajute familiile îndoliate conform contractului şi poate şi mai mult pentru că sunt o familie şi o să am grijă să întreb acest lucru“,  transmis Virgil Popescu, de la fața locului.

De asemenea, ministrul de resort va trimite corpul de control pentru a face verificări.

„Am vorbit deja cu șeful Corpului de Control de la ministerul Energiei şi mâine o echipă va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securității în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile.

Este o anchetă administrativă pe care noi o facem în paralel cu Parchetul cu ITM şi cu poliţia. Asemenea tragedii nu trebuie să se mai repete in nicio industrie", a spus Virgil Popescu după vizita la Complexul Energetic Oltenia. 

Ce spune Poliția despre accidentul din carieră

 

Poliția Gorj a anunțat, marți, că a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă în urma accidentului produs astăzi la cariera Jilț Sud.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 13.30, un bărbat de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, în care erau transportați angajați ai carierei miniere, a pierdut controlul la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferență de circa 3 metri de sol.

Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane și decesul a trei bărbați, de 29, 38, respectiv 48 de ani, susțin polițiștii.

Șoferul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unității de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel