Ministrul Transporturilor, anunţ despre Aeroportul Otopeni: "Scăpăm de acel sistem oribil"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Parcarea de la Sosiri de la Aeroportul Otopeni va fi avea sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare și cu bariere moderne, anunță Cătălin Drulă: „Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”.

„S-a dat ordinul de începere - știu, o durere pentru cetățenii care folosesc Aeroportul Otopeni, s-a dat ordinul de începere pentru modernizarea parcărilor publice”, anunță, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

El spune că parcarea de la Aeroportul Otopeni va fi una modernă.

„În sfârșit, vom avea acolo, la sfârșitul lui 2021, parcarea de la Sosiri, supraetajată, cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne... Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, conchide ministrul Transporturilor.

Compania Națională Aeroporturi București a emis, miercuri, Ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea parcărilor de la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

 

Drulă: "Scăpăm de acel sistem oribil"



În cadrul proiectului vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două, aferente aerogărilor Sosiri, respectiv Plecări și trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât și alte cinci parcări auto destinate entităților ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă și punctul de acces în zona tehnică.

„Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operațional) care integrează toate informațiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces și plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieșire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaștere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition)”, au transmis reprezentanții CN Aeroporturi București.

Contractul, în valoare de 2.862.433 euro, a fost încheiat cu antreprenorul Altimate SA și conține servicii de proiectare și execuție a lucrărilor, inclusiv asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel