Ministrul Sănătăţii din Germania: Varianta Omicron nu va fi sfârşitul pandemiei

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii din Germania a spus că este "naiv" să credem că varianta Omicron va fi sfârşitul pandemiei. Karl Lauterbach a insistat că vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie, deoarece varianta Omicron continuă să se răspândească.

Lauterbach a spus că obţinerea imunităţii prin infecţie este o „vaccinare murdară” şi nu soluţia. "Încă avem nevoie de vaccinare obligatorie. În caz contrar, infectarea cu Omicron este o vaccinare murdară prin uşa din spate. A conta pe toţi să se infecteze mai devreme sau mai târziu şi să devină imuni... ar cauza mari probleme" a spus Lauterbach.

Versiunea Omicron a virusului pare până acum a fi mai blândă decât variantele anterioare. Dar ministrul sănătăţii a avertizat că „mulţi oameni s-ar îmbolnăvi grav, cu daune adesea permanente”, dacă Omicron ar fi lăsat necontrolat. „Pentru copiii noştri ar fi un experiment absolut iresponsabil”, a spus el într-un tweet la începutul acestei săptămâni, potrivit DW.

Ministrul Sănătăţii se teme de variantele viitoare

 

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este „naiv” să credem că „omicron este sfârşitul pandemiei”.

"Vaccinarea obligatorie este, de asemenea, importantă pentru viitoarele variante care se pot dezvolta în continuare", a spus el pentru Welt. "Infecţia cu Omicron nu îl face neapărat imun la următoarea variantă virală".

Lauterbach a avertizat, de asemenea, despre posibilitatea ca o variantă nouă, mai periculoasă, să înceapă să se răspândească. "Imaginaţi-vă pentru o secundă că varianta Omicron este semnificativ mai mortală. În cazul acesta am fi în pericol existenţial acum" a spus Lauterbach. "Nimeni nu poate garanta că nu se va dezvolta în curând o variantă mult mai periculoasă".

Rata de vaccinare a Germaniei este mai mică decât cea din mai multe ţări europene: 71,5% din populaţie este complet vaccinată şi 40,9% au primit o vaccinare de rapel. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a stabilit un obiectiv de vaccinare de 80% şi speră să administreze 30 de milioane de vaccinuri de rapel până la sfârşitul lunii ianuarie.

Cancelarul Olaf Scholz: "Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă"

 

Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat recent cancelarul Olaf Scholz.

În plus, cancelarul Olaf Scholz a adăugat că guvernul intenţionează să distribuie 30 de milioane de vaccinuri suplimentare până la sfârşitul lunii, scrie Agerpres, citând Reuters. Potrivit noilor măsuri, persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu premierii celor 16 landuri din țară.

De asemenea, perioada de izolare va fi redusă la zece zile, cu opţiunea de a ieşi din casă din ziua a şaptea dacă testul este negativ, precizează DPA. În acest moment, izolarea durează până la 14 zile, în funcţie de mai mulți factori.

"Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă. Este clar că ne vom mai confrunta o perioadă cu (varianta) Omicron, aşa că nu putem să transmitem sistemului de sănătate că pericolul a trecut", a spus cancelarul german.

Noile reguli au fost convenite de guvernul federal şi guvernele landurilor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel