Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, răspuns la ofensiva medicului Cîrjaliu: „Mă mândresc că sunt economist. Nu mă pricep la medicină“

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul Sorina Pintea (PSD), răspunde acuzațiilor aduse de medicul specialist Diana Cîrjaliu în scrisoarea deschisă pe care a publicat-o pe Facebook, în contextul cazului de la Săpoca. Demnitarul afirmă că nu se pricepe la medicină, dar se mândrește cu profesia de economist.

Ministrul Sănătătții, Sorina Pintea, răspunde scrisorii deschise pe care fosta șefă a secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean d eRugență Constanța, medicul Diana Cîrjaliu, i-a adresat-o în urmă cu câtevazile. Medicul specialist Diana Cîrjaliu a făcut comentarii acide pe marginea declarațiilor făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în contextul cirmelor de la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca.

„Filistinii
Folosesc termenul cu titlu de înjurătură, ca de la o doamna medic, unei doamne economist care este momentan și întâmplător ministrul sănătății. Dă bine pe sticlă, are un ton convingător și un aer onest și găsește imediat vinovatul de la baza sistemului. Până și eu am crezut-o când, în 2018 juram, împreună cu ministrul Teodorovici că până la sfârșitul lui 2020 va fi gata spitalul regional Constanța. Mai aveam puțin și o aplaudăm în picioare la scenă deschisă”, își începea scrisoarea deschisă medicul Diana Cîrjaliu.

citește și: Medic psihiatru, reacție virulentă la adresa ministrului Sănătății: „Personalul se sufocă, totul e o mare latrină. FILISTINILOR!“

 

Referitor la declarațiile medicului Diana Cîrjaliu, ministrul Sorina Pintea a afirmat: ”În ceea ce privește profesia mea, mă mândresc că sunt economist. Nu mă pricep la medicină, nici n-am spus că mă pricep. Mă pricep la organizare și cred că echipa medic-economist face echipă bună atunci când trebuie să organizeze activitatea medicală”, a declarat Pintea, citată de publicatia replicaonline.ro, în contextul în care Cîrjaliu a precizat că oficialul nu cunoaște actul medical, având în vedere că este, de meserie, economist.”Am văzut mesajul medicului Cîrjaliu. Îmi pare rău că este dezamăgit”,a completat Pintea.

Medicul psihiatru constănțean îi lansa prin acea scrisoare deschisă invitația de a lucra o zi cot la cot cu angajații unei secții de psihiatrie: „O invit să muncească o zi într-o secție de psihiatrie. Vreau să văd dacă are curaj să între în sectorul cu pacienți sau să se apropie de un bolnav. Știu foarte bine ce spun, pentru că tuturor celor care vin în inspecții le este frică, indiferent ce vin să controleze. Stau la câțiva metri de ușa sectorului și încercă să vadă ceva prin geam, dacă nu cumva a fost înlocuit de mult cu o bucată de carton. Trebuie să ne rugăm de ei să intre să-și facă treaba, să-i înconjurăm și să-i apărăm de propria repulsie și frică. Îi ajutăm să-și facă treaba în speranța că ne vor ajuta să schimbăm ceva. Să încercăm să prevenim. Dar nu se întâmplă niciodată nimic pentru că ordinul este «să iasă bine». [...] Totul e frumos planificat până când decidenții trebuie să aloce fonduri. Atunci încep minciunile. Minciuna este premeditată și elaborată la minister“, afirma tranșant medicul Cîrjaliu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ca replică la această invitație, Sorina Pintea a răspuns: ”Am fost la foarte multe spitale din țară, și de Psihiatrie și de alte patologii. Cred și îmi pare rău că doamna doctor este dezamăgită. Am cuvinte foarte frumoase despre dânsa și o apreciez, în continuare, ca și profesionist. Îmi pare foarte rău. În ceea ce privește partea de psihiatrie, cred că organizarea cu partea medicală poate să facă treburi bune. Există program național de sănătate mintală, există cursuri de perfecțioanre care se fac periodic, există comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Eu nu am văzut nicio propunere din partea Spitalului Constanța adresată comisiei de specialitate, nu a venit cu solicitări”, a specificat Sorina Pintea, citată de replicaonline.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel