Ministrul român pentru afaceri europene, despre Brexit: "Este important să înţelegem de ce vrea Marea Britanie să stea"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Este extrem de important ca Marea Britanie să explice miercuri Uniunii Europene cum intenţionează să folosească extinderea termenului limită pentru Brexit pe care vrea să o solicite, a declarat marţi, la Luxemburg, ministrul român pentru afaceri europene, George Ciamba, înaintea unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale, relatează Reuters.

Ciamba a declarat presei că UE salută disponibilitatea Marii Britanii de a organiza alegeri pentru Parlamentul European în mai, dar că aceasta în sine nu este suficientă pentru a acorda Londrei mai mult timp.

"Salutăm faptul că există un angajament de a organiza alegerile europene, a fost una dintre cerinţele de a discuta chestiunea (prelungirii - n.r.)", a mai spus Ciamba.

"Nu este suficient. Este important să înţelegem de ce vrea Marea Britanie să stea (mai mult). Stai, dar cu perspectiva a ceva", a mai declarat el.

"Am fost în aceeaşi situaţie în urmă cu doar două săptămâni. Nu ne putem permite să discutăm aceeaşi chestiune la fiecare două săptămâni fără un plan", a afirmat Ciamba.

Marea Britanie trebuie să dovedească progrese



În acelaşi timp, ministrul german pentru afaceri europene, Michael Roth, a afirmat că Marea Britanie trebuie să dea dovadă de mai multe progrese în privinţa stadiului final al Brexit-ului în faţa liderilor din UE dacă vrea să obţină o nouă prelungire a termenului-limită, potrivit DPA.

"Aşteptăm, în sfârşit, paşi substanţiali în direcţia cea bună", a spus el, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Luxemburg, care are loc cu o zi înainte ca liderii din UE să decidă dacă vor amâna din nou data Brexit-ului.

"Până acum, nu s-a schimbat nimic", a atras atenţia Roth, adăugând că o extensie mai mare trebuie condiţionată de "criterii foarte dure" şi că Uniunea Europeană se află "într-o situaţie extrem de frustrantă".

Totodată, ministrul olandez de externe, Stef Blok, a spus că UE ar trebui să acorde Marii Britanii mai multe timp pentru a rezolva Brexit-ul, dar că Londra trebuie să spună clar cum vrea să facă acest lucru, pentru a se evita o ieşire fără acord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel