Ministrul Muncii, anunț IMPORTANT despre pensiile românilor: "Strategie deliberată a PSD"

Liviu Ludovic / 28 noi 2019, 15:01 Salveaza PDF Comentarii

Violeta Alexandru anunță că a identificat probleme în privința calculării pensiilor, pe care le va prezenta în ședința de Guvern, ministrul fiind de părere că întârzierile ar fi fost în mod deliberat prelungite astfel încât PSD să nu își asume eventualele implicații financiare. 

Violeta Alexandru a solicitat Casei Naționale de Pensii o situație cu privire la cauzele întârzierii în recalcularea dosarelor de pensii, aspect semnalat de un număr mare de pensionari.

"Situația mi-a fost prezentată detaliat față de primul moment al evaluării pe care am făcut-o și mi-a arătat că față de 14.452 de dosare cu termene mult depășite față de cele 45 de zile prevăzute în lege, am ajuns astăzi la 8.767, ceea ce va arată că ne apropiem de jumătatea numărului total de pensii întârziate în recalculare. Subliniez faptul că observ o atitudine în general cooperantă din partea directorilor caselor locale de pensii. (...) Constat că persistă o problemă serioasă în Alba Iulia, 43% din numărul de 8.767 de dosare astăzi restante în recalcularea pensiei provine din Alba", a declarat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Situația din Alba Iulia este una delicată deoarece, potrivit Violetei Alexandru, problemele au început acum 5 ani, când o parte dintre angajați au fost implicați într-o serie de activități, iar cazul este în cercetare în continuare.

„Situația nu a fost rezolvată în acești cinci ani, deși se cunoșteau problemele din Alba. Nu mă surprinde, dar următorul meu pas va fi să clarific situația managementului de la Alba, pentru a reduce numărul în continuare mare de dosare întârziate în ceea ce privește recalcularea. Este vorba de 3.731 din 8.767 care provin din Alba, din Casa Județeană de Pensii Alba", a subliniat ministrul.

În privința situației din Capitală, Violeta Alexandru atrage atenția că 20% din restanțe sunt din București. Situația este diferită de la un sector la altul, însă este vorba despre o problemă de management la nivelul caselor locale de pensii din sectoare și din Ilfov.

„Faptul că am cerut respectarea termenului legal și m-am implicat pentru a cere periodic situații privind modul în care se lucrează și modul în care se recuperează întârzierile despre care v-am vorbit, mi-a ridicat următoarea situație, pe care o voi prezența astăzi (joi, n.r.) în ședința de guvern. Este vorba despre generarea, prin încheierea dosarelor de recalculare, a nevoii de a primi fonduri suplimentare în vederea acoperirii acestor costuri. Înclin să cred că problema fiind cunoscută de mai multă vreme, sunt dosare întârziate de jumătate de an, de trei sferturi de an, de peste un an, înclin să cred că a fost o strategie deliberată de a se prelungi perioada finalizării recalculării acestora, tocmai pentru că urmează să fie implicații financiare pe care PSD nu a dorit să și le asume", a declarat ministrul.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy