Ministrul Mediului, avertisment după alunecarea de teren din Azuga: "A obturat albia cursului de apă. Există risc de inundaţii" - FOTO

Andreea Cosma / 10 apr 2020, 23:38 Salveaza PDF Comentarii
sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook
sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

O alunecare masivă de teren s-a produs vineri seara în localitatea Azuga, judeţul Prahova, şi a obturat albia cursului de apă Azuga, existând riscul blocării albiei şi înregistrării de inundaţii, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe. Vezi imaginile de la faţa locului, la finalul articolului.

"Echipele Administraţiei Naţionale Apele Române sunt în teren. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Prahova s-a deplasat la faţa locului pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor de intervenţie în regim de urgenţă. Din primele informaţii situaţia se prezintă astfel: Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri şi are o înălţime de aproximativ 3 metri", a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasa, la circa 3 km aval de secţiunea Staţia Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica.

"Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuaţi - 125 persoane. Masa alunecării conţine şi material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat", a mai menţionat ministrul.

Potrivit ministrului, SGA Prahova va deplasa în zonă un excavator cu braţ lung şi un buldozer, urmând ca ulterior să creeze un deversor natural prin ebulmentul alunecării, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apei râului Azuga.

ORA 20.47 Prahova: 20 de familii, evacute din locuinţe în Azuga, din cauza unei alunecări de teren

ISU Prahova informează că 20 de familii din Azuga au fost evacuate din locuinţe, vineri seara, preventiv, din cauza unei alunecări de teren.

"În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuinţe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuinţe. Din primele informaţii se pare că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga", precizează ISU Prahova.

Conform sursei citate, autorităţile locale vor stabili spaţii de cazare pentru familiile evacuate. La faţa locului sunt 17 pompieri militari. 

sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

sursa foto: Ministerul Mediului / Facebook

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy