Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, întâlnire cu reprezentanții grefierilor, după protestele recente

Eva Anton |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu reprezentanții grefierilor, după recentele proteste ale acestora, pe fondul nemulțumirilor legate propunerea de abrogare a legii pensiilor speciale, anunță reprezentanții instituției.

Conform unui comunicat remis, sâmbătă, Agenției MEDIAFAX, ministrul Justiției, alături de secretarul de Stat, Lidia Barac, și de directori din cadrul Ministerului au avut, ieri, 20 decembrie, o întâlnire cu

reprezentanți ai grefierilor.

Întâlnirea a avut loc în contextul protestelor grefierilor din aceste zile.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat intenția Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale și bugetare, dar și aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuție și faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii, ajungându-se ca, statistic, speranța de viață a unui grefier să fie de 58 de ani, se menționează în comunicatul de presă.

Ministrul Cătălin Predoiu, deschis la solicitrile grefierilor

 

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a arătat deschis față de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceștia este partajată între Guvern, Ministerul Justiției și Parlament. Acesta a precizat și faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce privește unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuție atât cu ministrul Finanțelor, cât și cu cel al Muncii.

La final, s-a convenit ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie organizată o nouă întâlnire între reprezentanții MJ și cei ai grefierilor, menționează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel