Ministrul Intotero, în Italia. Cu ce se laudă că a făcut pentru oamenii din diaspora

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut ieri, 4 mai, o serie de întâlniri cu reprezentanți ai autorităților din regiunea Puglia și provincia Bari, în cadrul vizitei de lucru în Republica Italiană.

Demnitarul a avut convorbiri cu șeful de de cabinet al președintelui regiunii Puglia, Claudio Stefanazzi, cu coordonatorul pentru politică internațională, Bernardo Notarangelo, cu prefectul provinciei Bari, Marilisa Magno, și cu primarul orașului, Antonio Decaro.

Proiecte comune

În cadrul convorbirilor, ministrul Natalia-Elena Intotero a reiterat buna cooperare dintre autoritățile române și cele italiene și a abordat posibile direcții de acțiune în vederea unor proiecte comune benefice ambelor comunități. Discuțiile au vizat apărarea drepturilor cetățenilor români de pe teritoriul Italiei, promovarea imaginii acestora precum și demararea unor campanii de informare. A fost abordată și problematica abuzurilor și a exploatării prin muncă, iar demnitarul român a subliniat importanța măsurilor de prevenție.

Stoparea fenomenului de exploatare prin muncă

"Crearea de mijloace și instrumente de susținere și sprijin pentru românii din sudul Italiei poate conduce la stoparea fenomenului de exploatare prin muncă. Românii au o contribuție foarte importantă în cadrul activității agricole din zonă și le-am mulțumit reprezentanților autorităților locale pentru deschiderea manifestată față de propunerile noastre. Ne dorim o relație cât mai stransă cu partenerii italieni pentru a le putea fi alături românilor noștri", a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.

Vizita de lucru în Republica Italiană va continua cu întrevederi cu mediul asociativ românesc din Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel