Ministrul german al Agriculturii laudă sezonierii români: "O forţă de muncă indispensabilă pentru fermele agricole germane"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Ambasada României în Republica Federală Germania /Facebook
sursa foto: Ambasada României în Republica Federală Germania /Facebook

Sezonierii români plecaţi la muncă în Germania sunt lăudaţi de oficialii nemţi,l fiind consideraţi o forţă de muncă "indispensabilă", după cum a declarat chiar ministrul federal al Agriculturii Julia Klöckner.

Ambasada României în Republica Federală Germania a publicat o postare în care redă discuţia dintre ministrul Agricutlurii şi ministrul român al Muncii, Violeta Alexandru.

Citeşte şi: Violeta Alexandru, în Germania: "Probleme sistemice nerezolvate adecvat în ultimii ani". Ministru GERMAN: "Îmi este JENĂ"

"Ministrul român al muncii, Violeta Alexandru, a discutat, în cadrul unei întâlniri din 18 mai a.c., cu ministrul federal al alimentației și agriculturii, Julia Klöckner, despre situația muncitorilor sezonieri

Ministrul federal al alimentației și agriculturii, Julia Klöckner, a lăudat angajamentul sezonierilor români, care sprijină de ani de zile agricultura germană și care reprezintă o forță de muncă indispensabilă pentru fermele agricole germane", potrivit Ambasadei României în Germania.

 

Fără diferenţe între angajaţii români şi cei germani

 

"Ambii miniștri au fost de acord că nu ar trebui să existe compromisuri sau diferențe între angajații străini și cei germani în ceea ce privește locuințele, sănătatea și siguranța la locul de muncă.

Toți lucrătorii sezonieri ar trebui să beneficieze de aceleași garanții ca și contractele de muncă, asigurările pentru accidente și salariile minime.

Încălcările anunțate recent și condițiile intolerabile, de exemplu în unele unități de prelucrare a cărnii, sunt complet inacceptabile.

Ministrul Alexandru a subliniat ca mulți dintre compatrioții săi lucrează în condiții bune în Germania. Cu toate acestea, este important ca Germania să le garanteze și drepturile sociale și sprijinul, de exemplu în cazul închiderii întreprinderilor sau îmbolnăvirii. Verificarea regulată a condițiilor de muncă și de viață este indispensabilă. Ea a propus înființarea unui grup tehnic de lucru. Relațiile politice, economice și de muncă româno-germane sunt prea importante pentru a ne permite ca unele incidente în relațiile de muncă ale sezonierilor români să le prejudicieze. România și Germania sunt doi parteneri europeni care vor ca și după încheierea pandemiei percepțiile bilaterale să nu fie deformate de situații particulare remediabile.

Citeşte şi: Miniştrii Muncii din România şi Germania, DECLARAŢIE comună privind drepturile sezonierilor români

Ministrul Klöckner a asigurat că autoritățile competente din statele federale vor coopera și mai îndeaproape în cadrul inspecțiilor lor în viitor, pentru a remedia eventualele administrări defectuoase. Guvernul federal va face tot posibilul pentru a îmbunătăți condițiile de viață și de muncă ale lucrătorilor sezonieri. Potrivit ministrului Klöckner, Germania este o țară cu standarde sociale ridicate și cerințe pentru sănătatea și siguranța la locul de muncă - indiferent de originea populației. În special în timpul pandemiei Corona, este vorba în cele din urmă despre sănătatea noastră și despre sprijinirea agriculturii noastre și despre transformarea Germaniei într-o țară atractivă pentru lucrătorii din străinătate", se mai arată pe pagina Ambasadei României în Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel