Ministrul Florin Cîțu, scenariu sumbru despre banii românilor: „S-a terminat cu cârpelile. Nu mai ajung...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că este necesară reformarea rapidă a sistemului de pensii din România pentru că aceste „cârpeli“ făcute timp de 30 de ani „nu mai merg“.


Ministrul Florin Cîțu a vorbit, în această seară, în emisiunea moderată de Denise Rifai la Realitatea PLUS, despre sistemul de pensii din România. 

El a amintit despre faptul că Legea pensiilor va fi pusă în aplicare exact aşa cum este, în 2020, banii fiind prevăzuţi în buget. „Trebuie să luăm foarte rapid o decizie privind o reformă a sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte. Durează 10-20 de ani să rezolvăm situația”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta vede sistemul de pensii astăzi este ca „un caritas“ – „cât ai oameni să contribuie, este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi cam prin anii 70 nu vor mai avea cine să le plătească pensia”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, trebuie o reformă a sistemului de pensii: „Trebuie să luăm o decizie foarte rapid despre reforma sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte, durează cam 10 – 15, poate 20 de ani, să reaşezăm situaţia. (...)Fără o reformă clară, nu vor mai fi bani. Este momentul să venim și cu o viziune pe termen lung. Pentru că pe termen scurt s-au tot făcut cârpeli de 30 de ani. Putem să facem legi și cârpeli în continuare. Dar s-a terminat cu cârpelile. Nu mai ajung. Nu mai merg”, a afirmat demnitarul la Realitatea PLUS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel