Ministrul Claudiu Năsui: "Când trebuie să dam bani românilor care muncesc, nu e buget. Când trebuie să dam 50 de miliarde la baroni, nu mai e problemă?"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu, ci doar să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic, susţine ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

"Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali şi firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit? România nu e săracă, e sărăcită. Oare cutia Pandorei nu se deschide şi atunci când înfiinţăm noi agenţii de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole şi, evident, noi pensionari speciali? Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic", spune Năsui. 

El a făcut aceste precizări după ce ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat că neimpozitarea salariului minim, chiar şi pentru anumite categorii de contribuabili, este o măsură greu de aplicat în acest moment, pentru că odată ce va exista o categorie de contribuabili care nu plăteşte taxe şi alţii vor dori să beneficieze de acelaşi regim.

Neimpozitarea salariului minim nu o putem aplica, susține noul ministru de Finanțe



"E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor, dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară. (...) Mi-e greu să cred că odată ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect. Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie. Să vedem ce se va întâmpla, suntem cu ochii pe deficit, pe execuţia bugetară. În funcţia de ministru de finanţe sunt cel criticat în permanenţă, pentru că nu trebuie să fiu mână largă", a explicat marţi Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la o propunere a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, privind neimpozitarea salariului minim.

La sfârşitul lunii iulie, Năsui a arătat că neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură ar putea începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi HoReCa, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel