Ministrul Bode se declară șocat de imaginile în care polițistul verifică cu piciorul dacă fetița accidentată trăiește

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de Interne, Lucian Bode, se declară șocat de imaginile apărute în spațiul public, în care polițistul care a accidentat două fetițe pe trecerea de pietoni, în Capitală, verifică cu piciorul dacă una dintre ele, accidentată mai grav, trăiește.

Lucian Bode a declarat, luni, în conferință de presă, că imaginile cu polițistul care lovește cu piciorul fetița accidentată grav, pentru a verifica dacă trăiește, sunt la fel de șocante pentru el, ca și accidentul în sine.

„Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine, imaginea și, mai ales, comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută, nu poate fi înțeleasă”, a spus Bode.

Acesta a afirmat că a verificat dacă acest lucru s-a întâmplat, iar procurorul are în dosar toate elementele pentru a afla dacă acest lucru este real sau nu.

„Sunt martori audiați care spun dacă s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat așa. Am văzut în spațiul public aseară o înregistrare care ar fi de la STS pe 112 din care rezulta că polițistul s-a coordonat cu dispecerii, la un moment dat spunându-i să mute, să așeze corpul copilului pe partea stângă, ajutandu-l să-i dea primul ajutor. (...) Sunt convins că procurorul va avea în final (dovezile - n.r.). Fetița se afla poziționată pe partea stângă atunci când au venit salvatorii în mai puțin de 8 minute de la apel și polițistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul a mai spus și că polițistul care a accidentat cele două fete pe trecerea de pietoni nu se afla într-o misiune de urgență, ci se deplasa pentru a verifica o persoană la domiciliu.

Polițistul a făcut, anul trecut, în luna august, pregătire pe conducere defensivă la una din școlile de agenți de poliție.

Accidentul în care două fetițe au fost rănite pe trecerea de pietoni a avut loc în Sectorul 1. Mașina de poliție a accidentat, joi după-amiază, două fete - Raisa și Maria. Raisa a murit, iar Maria a ajuns la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel