Ministrul Bode a cerut Corpului de Control să verifice achiziția de mașini BMW de către Poliție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
lucian bode
lucian bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut Corpului de control să verifice achiziția de mașini BMW de către Poliția Română.

La finalul verificărilor, Ministerul va face publice rezultatele, a anunțat joi seara Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministrul Bode a cerut Corpului de Control să verifice achiziția de mașini BMW de către Poliție

 

„Pot să confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public soluțiile”, a declarat Dan Cărbunaru, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Amintim că Sindicatul Europol a transmis, săptămâna trecută, că Inspectoratul General al Politiei Române va cumpăra 600 de autospeciale de poliție, punctând că o singură marcă se potrivea respectivelor specificații, și anume BMW.

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că sunt 'nefondate' şi 'aduse în discuţie cu rea-credinţă' criticile din spaţiul public privind achiziţia a 100 de autospeciale BMW ce vor intra în dotarea Poliţiei.

Şeful Poliţiei Române, despre achiziţia de BMW-uri: "Speculaţiile din spaţiul public sunt total nefondate"

 

"Este clar că speculaţiile din spaţiul public ale unor reprezentanţi sindicali sunt total nefondate şi aduse în discuţie cu rea-credinţă, astfel încât să aducă grave prejudicii de imagine instituţiei şi menite să ştirbească din încrederea cetăţenilor în Poliţia Română", a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

El a precizat că procedurile de achiziţie publică respectă principiile oportunităţii, legalităţii şi transparenţei şi că, în orice moment, toate documentele pot fi puse la dispoziţia instituţiilor abilitate, pentru verificare.

"La fiecare achiziţie pe care a făcut-o Poliţia Română, fie ca vorbim de maşini, de armament, au existat contestatari care au aruncat în spaţiul public informaţii false sau trunchiate, suspiciuni şi teorii ale conspiraţiei. De fiecare dată s-a dovedit contrariul acestor speculaţii, demonstrându-se legalitatea acestor achiziţii. Astăzi au fost în discuţie maşinile BMW. Dacă licitaţia era câştigată de un alt producător, cu certitudine erau aceleaşi voci care criticau achiziţia respectivă", a mai spus Benone Matei.

La finalul conferinţei, inspectorul general a transmis că IGPR va continua să fie transparent şi să implementeze planurile de management, pentru sporirea performanţei în activităţile curente ale poliţiştilor.

"Vă asigur că nu ne vom lăsa intimidaţi de încercările de discreditare, din păcate, din ce în ce mai frecvente, dintr-un singur motiv: siguranţa cetăţenilor şi îndeplinirea misiunilor noastre legale nu sunt facultative pentru Poliţia Română", a precizat Matei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel