Ministerul Transporturilor, după PSD. Bode: "Arată foarte rău. Un câmp de bombe"

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video Realitatea PLUS
captura video Realitatea PLUS

Minsitrul Transporturilor vine cu dezvăluiri şocante după preluarea mandatului, în urma guvernării PSD.

Întrebat cum arată Minsiterul Transporturilor după PSD, Lucian Bode a comparat totul cu un "câmp de bombe".

"Arată foarte rău, din păcate. Am văzut colegi miniştri care spuneau - şi foarte bine făceau că spuneau- că au găsit bombe prin ministere după ce le-au preluat. Eu vă spun că am găsit un câmp de bombe şi doar un pic de teren unde pot să calc", a declarat Bode, la Realitatea PLUS.

Ministrul a mai precizat că a făcut un audit şi că a trimis materiale la Parchet după lucrurile ieşite la iveală.

"Am făcut un audit, categoric. Îmi fundamentez toate afirmațiile publice numai pe chestiuni concrete. Nu mai fac declarații de dragul de a face declarații. Am făcut un audit intern şi au rezultat lucruri. Am beneficiat de un raport al Curții de Conturi încheiat cu măsuri, cum se încheie orice alt audit al Curţii de Conturi. Acolo unde lucrurile au scăpat de sub control și au fost evidente şi din misiunea de audit şi din ifnormaţiile pe care le primesc, am trimis corpul de control. Acțiunile Corpului de Control s-au încheiat cu materiale trimise la Parchet.

Misiunea de audit, e foarte important de precizat, am realizat-o pentru intervalul 10 octombrie - 4 noiembrie, perioada dintre momentul în care a căzut Guvernul Dăncilă și s-a instalat guvernului Orban. Pentru că atunci s-au întâmplat cele mai mari mutații prin Ministerul Transporturilor, fie că vorbim de resurse umană, adică promovări, majorări de salarii, recrutări pe un așa zis 109, stabilizați pe post pentru următorii patru ani, achiziții mai mari sau mai mici, cheltuieli aberante sau proiecte blocate sau risipă", a mai spus Lucian Bode, în emisiunea "Legile Puterii".

Ministrul Transporturilor a continuat să vorbească despre neregulile din cadrul instituţiei şi despre anumite cheltuieli nejustificate care ar fi fost făcute chiar în perioada campaniei electorale.

"Vă dau câteva exemple: Cheltuieli aberante. CFR Marfă: de ordinul sutelor de mii de lei. Telefoane mobile, combustibil de 1,5 milioane pentru mașini care nu circulau, care aveau şi CASCO. Vorbim de 350.000 de euro. Sunt facturi pe mai multe luni dar vorbim de tone de combustibil consumat pe maşini care sunt autoturisme de serviciu, nu vorbim de combustibil folosit la locomotive, vorbim de autoturisme de serviciu de 1,5 milioane de lei. Aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu aceste cheltuieli tocmai în luna mai, respectiv în luna noiembrie. Are vreo legătură cu perioada campaniei electorale? Trebuie să vedem acest lucru.

Suspectez că s-au decontat fictiv tone de combustibil care nu circulau, prin compania CFR Marfă. Noi am trimis aceste date către instituţiile care trebuie să verifice acest lucru", a mai declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în emisiunea lui Denise Rifai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel