Ministerul Energiei. Se dau 62 milioane de euro pentru modernizarea consumului de energie la firme

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Ministerul Energiei anunță joi lansarea apelului de proiecte pentru obținere de finanțare din PNRR – Măsura de investiții 5 – Sprijinirea investiţiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice.

Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte finalizarea a cel puțin 50 de proiecte de eficiență energetică în industrie, prin care să se obțină o reducere cu cel puțin 30 % a emisiilor indirecte și directe de GES, anunță Ministerul Energiei.

Dată și ora de începere a depunerii de proiecte este 30 iunie 2022, ora 10:00, iar data și ora de închidere a depunerii de proiecte este 31 august 2022, ora 17:00.

Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat prin măsură este de 1.200.000 EUR pentru o întreprindere, reprezentând 30% din costurile eligibile la care se adaugă bonusurile.

 

Bugetul total estimat al schemei este de 62.000.000 euro

 

Finanțarea este eligibilă pentru un singur proiect (definit ca o singură intervenție și/sau pachet de intervenții) la nivelul unei întreprinderi, indiferent de numărul de sucursale/puncte de lucru/filiale pentru care aplică.

Solicitanții eligibili sunt: operatori economici – microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, dar și întreprinderi mari, entități cu personalitate juridică înregistrate în România și care activează în conformitate cu legislaţia națională în domeniu, pe teritoriul României, respectând condiția înregistrării la ONRC.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 62.000.000 euro, fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C.6 Energie.

 

Investiţii în centrale de producţie a energiei electrice și termice. Apel de proiecte

 

Ministerul Energiei anunță lansarea apelului de proiecte pentru obținere de finanțare din PNRR pentru dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică în sectorul încălzirii centralizate.

Investiția va asigura furnizarea de energie termică consumatorilor, în contextul eliminării treptate a cărbunelui/lignitului din procesul de producţie a energiei electrice, conform Mediafax.

Dată deschidere apel de proiecte: 30 iunie 2022, ora 18:00

Dată şi oră închidere depunere de proiecte: 15 august 2022, ora 17:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1