Miliardarul Elon Musk spune că recesiunea ar fi un lucru "bun" deorece va afecta mulțimea neproductivă care lucrează de acasă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elon Musk, surprins în plimbare cu copiii în Veneția, la bordul unei bărci, la o zi după întâlnirea cu Papa
Elon Musk, surprins în plimbare cu copiii în Veneția, la bordul unei bărci, la o zi după întâlnirea cu Papa

Miliardarul Elon Musk, spune că recesiunea ar fi un lucru "bun" deoarece va afecta mulțimea neproductivă care lucrează de acasă și proprietarii de afaceri "proaste" despre care spune că merită să dea faliment.

Elon Musk a declarat că o recesiune ar fi "bună" pentru economie, deoarece va afecta fanii muncii la domiciliu și proprietarii de afaceri "proaste" care, în opinia sa, merită să dea faliment, transmite Daily Mail

Miliardarul Tesla, în vârstă de 50 de ani - care are o avere de 218 miliarde de dolari - nu s-a sfiit niciodată să își împărtășească opiniile pe Twitter și a spus că el crede că o recesiune ar fi un 'lucru bun' atunci când a fost întrebat joi. 

„[Recesiunea] este de fapt un lucru bun”, a scris el pe Twitter. 'Plouă cu bani pe proști de prea mult timp. Unele falimente trebuie să aibă loc. 

„De asemenea, toată povestea cu Covidul și statul acasă i-a păcălit pe oameni să creadă că de fapt nu trebuie să muncești din greu. Se apropie o trezire neplăcută!”

 

1. Foto: Twit... (elon.png)

 

Musk s-ar putea să se refere la multiplele runde de stimulente oferite în perioada de vârf a pandemiei atât întreprinderilor, cât și oamenilor, precum și la numărul tot mai mare de funcționari care preferă să lucreze din confortul propriei case. 

El se laudă de mult timp cu etica feroce a valorii sale și este cunoscut pentru faptul că își antrenează personalul extrem de mult.

Musk i-a avertizat pe angajații de la Twitter că îi va munci până la os atunci când se va încheia afacerea - dar a insistat că va munci și mai mult.

Tweetul de joi sugerează, de asemenea, că Musk va forța angajații firmei cu sediul în San Francisco să se întoarcă în birourile sale, în ciuda faptului că anterior a cerut ca acestea să fie transformate într-un adăpost pentru persoanele fără adăpost. 

 

Musk a mai spus că el crede că recesiunea va dura "aproximativ 12-18 luni"

 

Fondatorul SpaceX a mai spus că el crede că recesiunea va dura "aproximativ 12-18 luni", bazându-se pe recesiunile istorice, a precizat el pe platforma de socializare. 

„Companiile care sunt în mod inerent fluxuri de numerar negative (adică distrugătoare de valoare) trebuie să moară, astfel încât să nu mai consume resurse”, a continuat el. 

Întrebarea a venit după ce compania de gestionare a activelor BlackRock a avertizat că Fiscul ar putea majora ratele dobânzilor pentru a compensa inflația, ceea ce ar putea duce la o recesiune. 

„Pivotul hawkish al Fed a crescut riscul ca piețele să vadă ratele rămânând în teritoriu restrictiv”, a declarat compania, potrivit Fox News. „Scăderea de la începutul anului reflectă parțial acest lucru, însă nu vedem niciun catalizator clar pentru o revenire. ”

„Dacă vor majora prea mult ratele dobânzilor, riscă să declanșeze o recesiune. Dacă nu le înăspresc suficient, riscul devine o inflație galopantă. Este greu să vedem un rezultat perfect”.

 

Musk: „În cine aveți mai puțină încredere?”

 

Întreaga dezbatere pe tema recesiunii a venit după ce participantul la Met Gala a postat un sondaj în care întreba: „În cine aveți mai puțină încredere? Adevărata întrebare. Politicienii sau miliardarii”. 

Nefiind unul care să se ferească de o poziție politică, el a scris pe Twitter: „@aoc te provoc să faci același sondaj cu cei care te urmăresc'. 

Comentariul vine după ce Cortez, în vârstă de 32 de ani, și-a anunțat planurile de a renunța la Tesla, la câteva săptămâni după ce Musk i-a spus să nu mai flirteze cu el pe Twitter.

Politiciana care susține Green New Deal a declarat miercuri, într-un interviu acordat Bloomberg, că vrea să treacă la o mașină electronică care este fabricată la nivel național de către muncitori sindicalizați.

În prezent, singurele astfel de vehicule pe care le-ar putea lua în considerare sunt uriașul camion F-150 Lightning de la Ford, care va fi lansat în cursul acestui an, sau un Chevy Bolt.

Joi, Musk i-a criticat pe democrații precum AOC pentru că sunt "controlați" de sindicate și a declarat: "Este ca și cum ai privi o marionetă de șosea "vorbind", dar mâna din interiorul șosetei este mult prea evidentă!".

Lucrătorii Tesla nu sunt sindicalizați.  

Democrata a continuat spunând pentru Bloomberg că și-a cumpărat Model 3 în 2020, cam în perioada în care a început COVID-19.

AOC a spus că a fost singura mașină electrică care o putea duce din districtul ei Bronx-Queens până în capitala națiunii cu "o încărcare sau o încărcare și jumătate".

Acum, mândra membră a echipei a spus: 'Mi-ar plăcea să schimb'.

AOC a susținut că a făcut-o pentru că vrea să sprijine un producător cu o linie de producție sindicalizată, dar momentul ales a ridicat semne de întrebare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel