Mii de bunuri contrafăcute, estimate la 980.000 lei, descoperite în vama Călărași

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mii de bunuri contrafăcute, estimate la 980.000 lei, descoperite în vama Călărași
Mii de bunuri contrafăcute, estimate la 980.000 lei, descoperite în vama Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor au descoperit într-un autocamion, cantitatea de 4.761 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În ziua de 19.06.2021, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, articole textile din Turcia pentru o societate din Suceava.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii au descoperit faptul că o parte dintre bunurile transportate de către șofer sunt inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Procedând la inventarierea acestora, împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor, a rezultat un total de 4.761 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, în valoare de aproximativ 980.000 dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști la sediul S.T.P.F. Călărași.

În prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel