Mihai Fifo, ATAC la adresa lui Dacian Cioloș: "Degeaba aţi fost premier"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Mihai Fifor i-a răspuns „ipocritului şi oportunistului suprem sl politicii româneşti”, Dacian Cioloş, precizând că şi el ca premier putea să „întărească legislaţia”. Secretarul general al PSD i-a reamintit că Viorica Dăncilă a făcut apel la partide să nu politizeze cazul de la Caracal.

„Îi răspund ipocritului şi oportunistului suprem al politicii româneşti Dacian Cioloş că şi dumnealui putea să «întărească legislaţia», dacă atât a înţeles din mesajul premierului. Aici vorbim de un referendum naţional de consultare pentru introducerea unor măsuri radicale, cum ar fi pedeapsa cu închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică pentru pedofili, violatori şi criminali. Vorbim de măsuri drastice, care să cureţe societatea românească de astfel de fapte monstruoase şi să nu permitem ca ceea ce s-a întâmplat la Olt să se repete vreodata", a scris Mihai Fifor, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democratul a mai spus că Dacian Cioloş este un om lipsit de „o minimă decenţă", adăugând că acesta a fost degeaba prim-ministru.

„Pentru oameni lipsiţi de o minimă decenţă, ca domnul Cioloş, a făcut premierul Dăncilă apel ca tragedia de la Caracal sa nu fie folosită ca instrument politic şi, cu atât mai puţin, electoral. Domnule Cioloş, degeaba aţi fost premier", a conchis Fifor.

Reacţia secretarului general al PSD vine după ce Dacian Cioloş a afirmat că Viorica Dăncilă a uitat că este la guvernare. Liderul PLUS a adăugat că premierul ar trebui să ştie că nu e necesar un referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de crimă, viol şi pedofilie, ci de întărirea legislaţiei şi profesionalizarea instituţiilor.

El a adăugat că la fel cum a „masacrat" PSD legislaţia penală în favoarea infractorilor, şeful Executivului şi social-democraţii ar putea la fel de uşor să o repare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal. Ea a rugat partidele să nu politizeze cazul din Olt, precizând că este inadmibil ca oamenii politici să utilizeze crima din Caracal „pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală", conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel