Mihai Chirica, atacat cu iaurt la Iași. Christian Ciocan: Foarte grav că nu s-a depus plângere penală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a luat atitudine, într-un interviu exclusiv pentru DC News, față de incidentul în care a fost implicat primarul orașului Iași.

Ieri, de ziua Unirii Principatelor, primarul orașului Iași a fost în centrul unui incident nefericit. Aflat la ceremoniile cu prilejul zilei de 24 Ianuarie Mihai Chirica a fost atacat cu iaurt de un protestatar (vezi mai multe AICI).

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a transmis un mesaj, în exclusivitate pentru DC News, despre implicațiile judiciare pe care acest gest le are:

„Ieri, primarul orașului Iași, domnul Chirica, a fost agresat cu iaurt de către un cetățean. M-a surprins reacția domnului primar, care nu se afla în acea piață în calitate de privitor, ci în calitate de oficial al municipiului și care a spus că nu va depune plângere. În primul rând, plângerea domniei sale nu e necesară pentru infracțiunea de ultraj, dar când cetățenii se află în exercitarea unei funcții publice, nu mai primează interesul subiectiv, primează cel obiectiv, valoarea de drept. În acest caz, aceasta este apărarea autorității publice, iar valoarea individuală e apărarea autorității primarului respectiv.

Prin faptul că domnia sa susține că nu depune plângere se acreditează ideea că oricine ar putea să facă așa ceva și că ar beneficia, nu de clemența legii prin magistrați, ci de o persoană sau alta în funcție de context. Acest lucru e foarte grav“, considera Christian Cican.

Continuarea, în exclusvitate pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel