Migranți tunisieni, opriți cu focuri de armă la granița cu Ungaria

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi tunisieni au fost prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal din România în Ungaria, Poliţia de Frontieră fiind nevoită să tragă două focuri de avertisment, informează un comunicat de presă transmis duminică de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au depistat în zona localităţii de frontieră Oar, din judeţul Satu Mare, doi cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

"Deoarece persoanele în cauză se îndreptau, pe jos, spre graniţa cu Ungaria, au fost somate să se oprească, însă acestea nu s-au supus somaţiei, fapt pentru care au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale. Drept urmare, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, în cooperare cu poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Berveni, cei doi bărbaţi au fost opriţi şi conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt din Tunisia, în vârstă de 29 şi, respectiv, 38 de ani, având intenţia de a trece ilegal frontiera în Ungaria", precizează ITPF, citat de Agerpres.

Cei doi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel