Microbuz românesc, oprit în Germania. Pachetele au fost luate la puricat, iar șoferul a început brusc să "nu mai înțeleagă limba"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Trei autocare, verificate la sânge în vama Giurgiu. Zeci de bagaje ale pasagerilor au fost confiscate
Trei autocare, verificate la sânge în vama Giurgiu. Zeci de bagaje ale pasagerilor au fost confiscate

Un microbuz românesc a fost oprit în Germania. La controlul pachetelor, polițiștii germani au făcut o descoperire surpriză. 

Șoferul microbuzului a spus poliției federale că încărcătura îi aparține. În momentul în care i s-a cerut să furnizeze dovada achiziționării celor 63 de laptopuri și telefoane mobile găsite de polițiști, pe care se presupunea că le cumpărase în ambalajul lor original, acesta a început să "nu mai înțeleagă" limba germană. 

Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineața, în jurul orei 7:25. A fost momentul în care o patrulă a poliției federale a verificat un Mercedes Sprinter alb după ce acesta a intrat în Germania din Danemarca.

Toți cei trei ocupanți ai microbuzului aveau actele la ei și nu aveau antecedente penale. Pe lângă două valize cu îmbrăcăminte, în zona de bagaje erau și cinci cutii. Întrebat cui aparțin aceste cutii, șoferul în vârstă de 37 de ani a spus că el este proprietarul. Acesta a susținut că le-a cumpărat din Danemarca. Ofițerii au deschis două dintre cutii. Acolo au găsit o mulțime de telefoane mobile și laptopuri care erau ambalate în cutiile originale. 

A început ancheta în Danemarca

 

Poliția federală a cerut dovada achiziționării bunurilor electronice. Astfel, comunicarea cu bărbatul nu a mai fost brusc posibilă. Bărbatul a început să susțină că nu mai înțelege limba germană.

La secția de poliție, poliția federală a stabilit că laptopurile și telefoanele au fost preluate de o femeie, pasageră în microbuz, pentru a le duce cu ea în România.

Până la clarificarea situației electronicelor despre care se crede că au fost furate, acestea au fost sechestrate. Valoarea lor totală este de aproximativ 21.500 de euro.

Polițiștii germani au contactat acum autoritățile din Danemarca pentru a reface traseul bunurilor și pentru a se stabili cui aparțin de fapt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel