Microbuz cu nouă români în drum spre țară, blocat în Germania. O altă dubă românească, blocată la frontiera cu Cehia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un microbuz cu 9 români la bord, în drum spre România, a fost oprit de poliție pe A6, în apropiere de Vohenstrauß în Germania. Cu toții sunt acum anchetați, după ce în mașină și în remorca atașată au fost găsite mai multe bunuri furate. O altă dubă românească a fost blocată la frontiera Germaniei cu Cehia.

Incidentul s-a petrecut luni, 13 iunie, în jurul orei 9.45, atunci când un ansamblu de vehicule românești format dintr-o furgonetă și o remorcă a fost controlat de poliție pe A6, în apropiere de Vohenstrauß.

În vehicul se aflau nouă cetățeni români, care le-au spus oamenilor legii că sunt în drum spre casă.

Microbuz cu nouă români în drum spre țară, blocat în Germania

 

În timpul controlului, polițiștii au găsit 9 biciclete, 26 de telefoane mobile, mai multe mașini-unelte și un laptop. Trei biciclete fuseseră furate în zona Köln. Mai multe telefoane mobile fuseseră declarate furate. Laptopul fusese de asemenea furat cu două zile mai devreme în zona Köln. Valoarea obiectelor este de aproximativ 25.000 de euro.

Majoritatea ocupanților vehiculului fuseseră deja observați și reclamați pentru infracțiuni similare în trecut. Această împrejurare și faptul că persoanele nu au putut face dovada proprietății au condus la suspiciunea că și celelalte obiecte erau de asemenea bunuri furate.

Departamentul de Investigații Criminale din Weiden a preluat ancheta sub suspiciunea de furt în grup.

O altă dubă românească, blocată la frontiera Germaniei cu Cehia

 

Totodată, polițiștii de frontieră de la postul de poliție de frontieră Waidhaus (GPI) și-au demonstrat instinctul bun în lupta împotriva criminalității prin două arestări în ultimele zile, a anunțat miercuri sediul poliției din Palatinatul Superior.

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 23.00, polițiștii au verificat un Fiat Ducato înmatriculat în România într-o parcare de pe A6, în apropiere de Pleystein, cu puțin timp înainte de granița cu Cehia. Un est-european în vârstă de 39 de ani conducea vehiculul încărcat complet. Pentru a verifica încărcătura, vehiculul a fost dus în sala de cercetare a GPI.

Acolo, ofițerii de poliție au găsit peste 100 de unelte de grădinărit, ambalate inițial, mai multe role de sârmă de cupru, unelte de marcă la prețuri ridicate și unelte de construcții. Bărbatul nu a putut prezenta nicio dovadă de proprietate.

Cu toate acestea, întrucât pe unele dintre cutii se aflau autocolante de firmă, ancheta a arătat că acestea erau bunuri furate din trei locuri de comitere a unor infracțiuni din zona Augsburg: un jaf în cadrul unei firme, un caz deosebit de grav de furt de pe un șantier de construcții și o spargere a unor containere de construcții. Bunurile furate confiscate aveau o valoare de aproximativ 70.000 de euro.

Investigații suplimentare sunt efectuate de către Departamentul de Investigații Criminale din Dillingen. Suspectul a fost dus la o instituție penitenciară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel