MI6, serviciul secret britanic face angajări. Caută etnici străini

Bogdan Bolojan / 19 iul 2018, 20:37 Salveaza PDF Comentarii

Mai multe 'James Bond Girls' şi mai multă diversitate în rândul spionilor britanici - este ceea ce recomandă într-un raport comisia pentru informaţii şi securitate a parlamentului britanic, relatează joi AFP. 

Dominic Grieve, preşedintele comisiei menţionate, critică "o lipsă flagrantă a liderilor de culoare, asiatici şi proveniţi din rândul minorităţilor etnice'' şi subliniază că în perioada 2016-2017 ''doar una dintre organizaţiile supravegheate de comisie avea în rândurile sale un lider provenit din rândul minorităţilor etnice ". 

Potrivit raportului parlamentar, publicat miercuri, în 2016-2017 doar 8,6% dintre cei 4.000 de angajaţi ai MI5, Serviciul britanic de contrainformaţii şi securitate internă, şi 7,7% dintre cei 6.000 de spioni ai MI6, Serviciul britanic de informaţii externe, proveneau din rândul unei minorităţi. Totuşi, "diversitatea încurajează provocarea, stimulează inovaţia şi permite o mai bună luare a deciziilor" şi, dacă este important în orice întreprindere, "aceasta este imperativ în serviciile de informaţii", arată raportul citat. 

Preşedintele comisiei notează faptul că serviciile de informaţii au angajat mai multe femei şi persoane din comunitatea LGBT în perioada 2016-2017, dar, "la cel mai înalt nivel, serviciile de informaţii nu sunt încă paritare''. 

O treime din angajați sunt femei 

"Deşi 31% dintre responsabilii din cadrul MI5 sunt femei, această cifră este mult mai mică (aproximativ 25%) în cadrul altor agenţii", a menţionat Dominic Grieve. 

"Este important ca în cadrul campaniilor de recrutare ale agenţiilor de informaţii să se depună în continuare toate eforturile pentru a lupta împotriva stereotipiilor şi să fie atraşi candidaţi din rândul unor grupuri subreprezentate", a adăugat preşedintele comisiei pentru informaţii şi securitate a parlamentului britanic. 

La sfârşitul lunii mai, MI6 a lansat primul său clip publicitar televizat, pentru a-şi schimba imaginea, a-şi diversifica recrutarea şi astfel a combate riscul unei 'gândiri unice' care s-ar axa pe un personal prea omogen, a explicat un membru al MI6. În 2016-2017, în conducerea MI6 se aflau doar 24% femei şi niciun reprezentant al unei minorităţi etnice.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy