Metoda "biletul ieftin", tot mai populară în Spania. Româncă arestată pe aeroport, după ce a furat produse de peste 1.100 de euro din duty-free

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Polițiștii au intervenit la fața locului
Polițiștii au intervenit la fața locului

O româncă a fost arestată pe un aeroport din Spania, după ce a furat 14 cutii de tutun din magazinul de tip duty-free. Autoritățile spun că acest tip de furt a devenit tot mai des întâlnit în aeroporturi. 

O româncă a fost reținută zilele trecute pe Aeroportul Son Sant Joan din Palma de Mallorca, după ce a fost prinsă furând 14 cutii de tutun de rulat, în valoare totală de 1.100 de euro, din magazinul duty-free.

Pentru a putea intra în zona magazinelor duty-free, femeia și-a procurat un bilet de avion ieftin. Aceste bilete low-cost, care costă între 5 și 10 euro, sunt adesea achiziționate de infractori cu scopul specific de a accesa magazinele duty-free și a comite furturi.

După ce a trecut controlul de securitate, românca a mers direct la magazinul duty-free, unde a încercat să sustragă cutiile de tutun. Ascunzându-le într-o geantă de dimensiuni mari, a pus în aplicare o schemă ingenioasă: a invocat nevoia de a folosi toaleta pentru a părăsi magazinul fără a plăti.

Agenții de securitate privată ai aeroportului, în colaborare cu Garda Civilă, au reușit să o identifice și să o aresteze înainte ca aceasta să părăsească locația.

Furturile din duty-free, tot mai des întâlnite

 

Potrivit publicației de limbă spaniolă Cronica Balear, această formă de infracțiune a devenit tot mai frecventă în ultimele luni, infractorii profitând de accesul facil la zonele comerciale ale aeroporturilor.

De menționat că prețul unei cutii de 250g de tutun de rulat în Spania este de aproximativ 60 de euro, mult mai mic decât în Regatul Unit, unde costă între 250 și 300 de euro. Această discrepanță de prețuri a atras grupuri organizate specializate în furtul acestui tip de produse, cu scopul de a le vinde ulterior la un preț mai mare.

Tactica achiziționării biletelor low-cost pentru comiterea furturilor a devenit din ce în ce mai răspândită, iar autoritățile spun că astfel de incidente sunt tot mai des întâlnite. 

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel