Mesajul unui român întors din străinătate și mutat la țară, unde a declanșat un adevărat fenomen: „România nu e doar un pământ și nu e doar istorie“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Andy Hertz este un român care, după ce a simțit gustul străinătății plecând din România pentru a-și găsi un rost în Londra,  a revenit în țară,  s-a mutat la țară, și a declanșat un adevărat fenomen - „Mutat la țară - viața fără ceas“.

„LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! M-am întors în România în 2016, de dor. Gardul era rupt atunci, dar țara se vedea frumoasă de aici, iar asta nu s-a schimbat.

Au trecut ani, iar acum 12 copii desenează steagul țării într-o grădiniță din Apuseni, despre care se credea că va fi desființată curând.

România nu e doar un pământ și nu e doar istorie, ci e și grădinița în care copiii desenează. România nu e doar drumul pe care merg înainte, nu e doar pârâul curat din spatele casei sau izvorul de munte din care beau apă. România e și gardul acela pe care fetița mea l-a găsit reparat atunci când a venit pe lume.

La mulți ani fericiți România și la mulți ani copiilor care chiuie pe ulițele tale!“, este mesajul postat de Andy Hertz pe grupul de Facebook  „Mutat la țară - viața fără ceas“, pe care l-a înființat și care, în scurt timp, a devenit un real fenomen.

Mesajul unui român întors din străinătate și mutat la țară, unde a declanșat un adevărat fenomen: „România nu e doar un pământ și nu e doar istorie“

 

Deși ducea o viață foarte bună în Londra, dar gândul și sufletul îi erau mereu la România și copilăria petrecută în comuna Săvârșin. În 2016 a venit într-un concediu în țară și, deși planul era să se întoarcă pentru încă trei ani în Anglia, n-a mai făcut-o, după întâlnirea cu alți români care doar ce se mutaseră la țară. Așa că a decis să-și ia o căsuță într-un cătun de munte din judeţul Hunedoara, apoi a creat comunitatea „Mutat la țară – Viața fără ceas”, unde acum aproape 250 de mii de oameni pot discuta despre viața în mediul rural, cu tot ceea ce înseamnă ea, cu bune și rele.

„Cei care muncesc afară nu sunt mai puțin români decât cei care au rămas aici! Nu cred că e mare procentul celor care au plecat de dragul altei țări, asta le-a fost soluția. Eu le mulțumesc și îi aștept înapoi, atunci când vor fi pregătiți să vină, să construim și aici, pe baza a ceea ce am învățat de-a lungul anilor oriunde am fi trăit și să ne bucurăm împreună“, spune Andy Hertz în povestea sa pe site-ul mutatlatara.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel