Un medic italian dă vina pe ROMÂNI pentru explozia de infectări din Italia, din ultima săptămână

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

În Italia, plajele și petrecerile din cluburile de noapte au devenit sinonime cu infecția COVID-19. Situaţia îngrijorează autoritățile, iar un medic italian spune că de vină sunt rezidenții străini care alături de turiști, "plimbă" coronavirusul prin Italia. În acest moment, oficial, în Italia sunt 1.3 milioane de români. Cifrele neoficiale ar duce numărul de români undeva spre două milioane. 

 

 

Fără a atinge nivelurile Spaniei sau Franței, peninsula se confruntă cu o creștere alarmantă a infectărilor cu noul coronavirus , iar cauza ar fi revenirea din vacanţe a celor care au călătorit prin ţară sau în străinătate. "În comparație cu lunile martie-aprilie, când epidemia a fost concentrată în nord, în Lombardia, acum este răspândită în toată țara, prin sute de focare. Fenomenul este în parte legat de vacanţă", spune președintele  Consiliului Superior al Sănătății, medicul Franco Locatelli. „În funcție de regiune, între 25% şi 40% din cazuri au fost importate de cetățeni care s-au întors dintr-o călătorie sau de străinii rezidenți în Italia”, adaugă medicul.

Presa italiană a prezentat numeroase mărturii ale tinerilor infectați în timpul vacanței. „Am COVID-19, m-am infectat în Sardinia“, a povestit, pentru La Stampa, Luca, un român de douăzeci de ani. Tinerii adoră această coastă dintre Porto Cervo și Porto Rotondo, unde politicianul Silvio Berlusconi deține un conac spectaculos, scrie gestion.pe.

 

Mesajul care l-a îngrozit pe Luca, un român de 20 de ani

 

Vacanța de vis a lui Luca a fost întreruptă brusc, când pe 11 august a primit un SMS de la doi prieteni: „Am testaţi pozitivi”. „M-am izolat, am raportat la agenţia locală de sănătate, nu vreau să-mi infectez prietenii sau familia”, explică el. Cei doi prieteni ai lui nu știau unde fuseseră infectați. "Am fost la Ibiza, în Spania, şi apoi am ajuns în Sardinia. Când ne-am întors la Roma, pe 11 august, prietenii care au fost cu noi în Ibiza ne-au anunţat că sunt pozitivi”.

Potrivit anchetelor efectuate de serviciile de sănătate, virusul a fost importat în Sardinia de un grup de turiști romani din Insulele Baleare ( Spania ) și Mykonos (Grecia). Majoritatea au fost asimptomatici, reuşind să transmit virusul mai departe.

Sardinia nu este singura regiune afectată de infecțiile importate. În provincia Como, în Lombardia, autoritățile au înregistrat „nouă cazuri pozitive la tineri cu vârstele între 18 și 21 de ani, care s-au întors, din Croația”. Conform ultimului bilanț publicat de Ministerul Sănătății, vârsta medie a cazurilor noi a trecut de la 68 la 39 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel